Sony kupuje společnost Valkyrie Entertainment
Novinka Sony kupuje společnost Valkyrie Entertainment

Sony kupuje společnost Valkyrie Entertainment

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Další podpůrné studio, které pracovalo například na God of War.

Reklama

Sony to rozhodně s akvizicemi myslí vážně, to si po letošním roce můžeme říct s naprostou jistotou. Japonská společnost nakupovala ve velkém, dočkali jsme se dlouho naznačované akvizice BluePoint Games, ale také autorů Returnalu (finského studia Housemarque) a několika podpůrných studií. Právě jednoho takového se týká i nejnovější akvizice, kterou oznámil šéf PlayStation Studios Hermen Hulst na svém Twitteru.

Novým přírůstkem do PS Studios je Valkyrie Entertainment. Společnost vznikla už v roce 2002 v americkém městě Seattle a zaměřuje se na pomoc jiným týmům, jejich jediná vlastní hra je multiplayerová strategie "GUNS UP!". U podpory dalších studií už je to ale o poznání zajímavější, vývojáři z Valkyrie se podíleli na hrách jako League of Legends, Valorant, Middle Earth: Shadow of War, Halo Infinite, Forza Motorsport 7 a God of War (2018).

Právě posledním zmíněným titulem se chlubí zdaleka nejvíc. Valkyrie Entertainment totiž vytvořilo hned několik světů, včetně prostředí hlavního "hubu" a konce hry. Studio Santa Monica bylo zřejmě s jejich prací velmi spokojené, protože vývojáři z Valkyrie se podílí i na pokračování s podtitulem Ragnarok.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama