Sony možná vynechá i letošní výstavu E3
Novinka Sony možná vynechá i letošní výstavu E3

Sony možná vynechá i letošní výstavu E3

Michal Jonáš

Michal Jonáš

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Znamená to, že největší herní veletrh na světě již úplně přehlíží?

Reklama

V poslední době zaznívá, zejména za strany zámořských médií, že se Sony možná nezúčastní největší světové výstavy videoher Electronic Entertainment Expo (E3), jež se koná letos mezi 9. a 11. červnem v kalifornském Los Angeles. Místo toho se má soustředit na svoji vlastní speciální akci Sony PlayStation Meeting 2020, jež proběhne již v únoru asi v Sony Hall v New Yorku a bude o připravované konzoli PS5.

Jestli se to nakonec potvrdí, tak to bude již podruhé za sebou, co bude současný největší konzolový producent na této výstavě chybět. Zlé jazyky tvrdí, že se na tuto výstavu v budoucnu již nezaměří (pokud k tomu nebude důvod vývojem na trhu) a místo toho bude své produkty prezentovat jinými (a levnějšími) kanály. Např. v rámci svých akcí Sony PlayStation State of Play.

Letos by to ale nedávalo moc smysl, jelikož Evropu Sony neopouští, protože německá pobočka Sony je v tuto chvíli již přihlášená na domácí německou výstavu gamescom v Kolíně nad Rýnem, jež se koná 25. až 29. srpna 2020. Zabrala si rovnou dvě místa. Jednak velký hlavní stánek v hale 7 (lokace 7.1) a jednak menší místo mezi halami 4 a 5. A navíc se pro propagaci PS5 každá akce hodí. Když se bude vystavovat v Německu, proč v USA nikoli?

 

Sony možná vynechá i letošní výstavu E3

 

Podle některých novinářů prý v Sony ještě neřekli poslední slovo a stále se o E3 účasti rozmýšlí. (2 dny staré zákulisní informace zase tvrdí, že tam nakonec kvůli PS5 chybět nebude). E3 navíc letos slaví kulatý pětadvacátý ročník a tak fakt, že její promotér Entertainment Software Association by ani napodruhé nedokázal přilákat tak důležitého vystavovatele, jakým Sony je, by celé akci výrazně snížilo kredit.

PS4 byla v roce 2013 oficiálně představena na speciální akci Sony PlayStation Meeting 2013 přímo v režii Sony, takže se v případě letošní PS5 dá očekávat, že hlavní oznámení zazní mimo veletrhy. Objevují se střízlivé názory ze zámořských médií, že Sony prostě i tak důležitou akci v podobě E3 vlastně ani nepotřebuje, protože se mu prodejně i marketingově velice daří i bez této drahé propagace, jak si ostatně u absentující E3 ověřil minulý rok.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama