Sony potvrzuje, že pracuje na VR pro PlayStation 5
Novinka Sony potvrzuje, že pracuje na VR pro PlayStation 5

Sony potvrzuje, že pracuje na VR pro PlayStation 5

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy PlayStation PlayStation 5

Vylepší prakticky všechno, ale letos nevyjde.

Reklama

PlayStation VR vyšlo už před více než 4 lety a zaznamenalo velký úspěch. Kromě her, které byly dostupné i na jiných zařízeních, nabídlo VR od Sony i exkluzivní tituly, jako například Astro Bot: Rescue Mission, Blood & Truth nebo Resident Evil 7. Pokud však vlastníte PlayStation 5, asi víte, že tam PS VR nefunguje úplně ideálně. Podporuje totiž jen hry pro PlayStation 4, což je velmi omezující už nyní. Pokud má hra verzi pro PS5 a chcete hrát ve VR, musíte sáhnout po té horší verzi pro PlayStation 4.

Dnes však společnost Sony oficiálně potvrdila to, o čem se již delší dobu spekulovalo. Pracuje na novém VR zařízení pro PlayStation 5. To má podle Sony přinést "větší výkon a interaktivitu". Hráči pak mají být po nasazení headsetu ještě víc ponoření do herního světa. Sony slibuje i zlepšení rozlišení, FOV, trackování a inputu. Zařízení navíc půjde ke konzoli PlayStation 5 připojit jediným kabelem.

Pracuje se také na novém ovladači, který bude podporovat funkce DualSensu a má mít lepší ergonomii, víc informací zatím nemáme.

Nové zařízení je však stále ve vývoji a ještě ani nemá oficiální název. Sony tedy dodává, že letos určitě nevyjde. Přesto už prý pro nové PSVR vzniká několik her. Rozhodně se tedy máme na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama