Sony pro PlayStation 6 údajně chystá dva různé čipy
i Zdroj: PlayStation
Novinka Sony pro PlayStation 6 údajně chystá dva různé čipy

Sony pro PlayStation 6 údajně chystá dva různé čipy

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy PlayStation PlayStation 5

Naskočí na strategii Xboxu, nebo půjde o handheld?

Reklama

Přestože je další generace konzolí ještě velmi vzdálená, máme tady během pár dnů už druhou informaci ohledně konzole PlayStation 6. Ta první se týkala výrobce čipu, kterým podle agentury Reuters opět bude AMD, přestože Sony měla jednat i s Intelem. Nyní se však zdá, že nepůjde o jeden jediný čip, ale hned dva různé.

S novou informací přišel známý hardwarový leaker KeplerL2, jenž se o zjištění podělil na fóru NeoGAF, informoval o tom magazín Insider Gaming. Podle Keplera má Sony připravovat hned dvě SoC (System-on-chip, tedy čip s procesorem, grafickou částí, pamětí, I/O a vším dalším potřebným pro fungování). Zároveň ale dodává, že neví, jestli půjde o handheld, nebo Sony použije podobnou strategii jako Microsoft tuto generaci – vydání jedné slabší a jedné silnější konzole.

Ať už je to jakkoli, na obě zařízení si ještě několik let počkáme, nejčastěji se spekuluje o roce 2028. Sony ostatně tuto generaci „osvěžila“ novým modelem v podobě PS5 Pro, který dorazí na trh už 7. listopadu. Vylepšenému modelu jsme se věnovali v dřívějších článcích.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama