Sony za zemětřesení v Bungie nemůže
Destiny 2 Novinka Sony za zemětřesení v Bungie nemůže

Sony za zemětřesení v Bungie nemůže

Filip Svoboda

Filip Svoboda

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Naopak měla akvizice studio zachránit.

Reklama

Sony podle zákulisních informací Forbesu nemůže za nárazové propouštění v Bungie, ke kterému došlo několik dní nazpět. Studio na tom mělo být špatně už dlouho před akvizicí a nákup ze strany japonského vydavatele ho měl naopak zachránit. Nic to nemění na tom, že nálada v týmu je aktuálně velmi špatná a Bungie má před sebou spoustu práce, aby si napravilo reputaci, zvýšilo zájem hráčů o Destiny, a zlepšilo tak i finanční výsledky.

Zaměstnancům Bungie mělo být sděleno, že ačkoli vedení zvažovalo různé alternativy, ke snížení platů manažerů nedojde. Přesto se měli šéf týmu Pete Parsons a někteří další vedoucí pracovníci vzdát před propouštěním finančních odměn. Stejně jako nikdo ze studia neukazuje prstem na Sony, na vině nemá být ani game director Destiny 2 Joe Blackburn.

Finanční výsledky Bungie nebudou dobré, už jsme psali o 45% poklesu tržeb oproti odhadu, jako mnohem větší problém vidí studio pokles zájmu hráčů o Destiny 2. Nastal znatelný propad i přes to, že se poslední expanze Lightfall prodávala poměrně dobře.

Výpověď mělo bez předchozího varování dostat asi sto lidí, mezi nimi třeba skladatel a veterán studia Michael Salvatori. Propuštění zaměstnanci i ti, kteří ve studiu zůstávají, sdílejí svoje pocity na sociálních sítích a ozývá se i komunita. Došlo například k hromadnému rušení předobjednávek chystaného rozšíření The Final Shape pro Destiny 2.

Právě The Final Shape má být podle spekulací odložen, přesto se má nacházet na dobré cestě k úspěchu. Interně mělo dojít také k posunu plánovaného vydání Marathonu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama