Současná generace má dostatek výkonu, vzkazují tvůrci Cyberpunku 2077
Cyberpunk 2077 Novinka Současná generace má dostatek výkonu, vzkazují tvůrci Cyberpunku 2077

Současná generace má dostatek výkonu, vzkazují tvůrci Cyberpunku 2077

Michal Burian

Michal Burian

21
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

CD Projekt RED se soustředí na optimalizaci svého enginu.

Reklama

V době uvedení na pulty obchodů byly konzole PlayStation 4 a Xbox One mnohými považovány za nedostatečně výkonné. Odborníci i hráči poukazovali na mnohem silnější grafické karty dostupné na PC. Od té doby spousta vývojářů dokázala, že se z těchto konzolí dá vyždímat slušný výkon na detailní a dynamickou hru. Stačí se podívat na tituly jako Assassin's Creed: Odyssey, Forza Horizon 4, Spider-Man, God of War, Uncharted 4: A Thief’s End a brzy nás o kvalitách přesvědčí i Rockstar Games s westernovou akcí Red Dead Redemption 2. Ta cílí právě na PS4 a Xbox One.

Polský CD Projekt RED se ke skupině nespokojených nepřipojí. Už u Zaklínače 3 z května 2015 tenhle tým dokázal, že umí využít výkon současné generace konzolí a vytvořit vizuálně působivou a velkou hru. U očekávaného RPG Cyberpunk 2077 to má být stejné.

„Nedávno vydané tituly nám ukázaly, že v současné generaci konzolí je ještě spousta šťávy. Stále mě udivuje, čeho jsou schopné. Jen porovnejte hry vydané na začátku této generace s některými úžasnými tituly z nedávné doby. Uvidíte úžasné rozdíly,“ poukázal na výkon PS4 a Xboxu One level designér Miles Tost v rozhovoru pro magazín GamingBolt. „Vývojáři jsou vynalézaví, neustále nacházíme nové a lepší způsoby využití a optimalizace svých nástrojů.“

Optimalizace je pro CD Projekt RED klíčová. Pro Cyberpunk 2077 vznikl tým programátorů, jenž má na starost právě optimalizaci vlastního enginu.

Stále nevíme, kdy tohle očekávané kyberpankové RPG s otevřeným světem vyjde. Jisté je, že zasáhne PC, PlayStation 4 a Xbox One. Objevují se spekulace o příštím roku, jiní jsou smířeny s rokem 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama