Novinka Souhrn z Annapurna Interactive Showcase

Souhrn z Annapurna Interactive Showcase

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Blade Runner, Stray na Xboxu a další novinky.

Reklama

Annapurna Interactive je už poměrně renomovaný vydavatel, který se většinou stará o různé artové hry. I letos se společnost rozhodla uspořádat vlastní showcase, jež trvala přibližně půl hodiny a dozvěděli jsme se poměrně dost nových informací.

Blade Runner 2033: Labyrinth (nové oznámení)

Největší bombu si samozřejmě vydavatel nechal na konec. A tady je třeba říct, že Annapurna už není pouze vydavatel, tento titul totiž vzniká v jejich novém interním studiu a rovnou jde o velmi známou značku – Blade Runner. Hra je zasazena do období mezi původním filmem a pokračováním s podtitulem 2049. Základním motivem má být otázka, co dělá Blade Runner, když už nezbyli žádní Replikanti. Kromě traileru toho ale bohužel moc nevíme, ani cílové platformy, ani datum vydání. Více se máme dozvědět v nadcházejících měsících. Hru si zatím můžete přidat do seznamu přání na Steamu.

Stray (port)

Kočičí hra Stray se stala jedním z velkých hitů loňského roku, dokonce byla nominována na hlavní cenu na The Game Awards, přičemž si odnesla cenu za nejlepší indie hru a indie debut. Dosud ale byla dostupná pouze na PC a konzolích PlayStation, to se nyní změní. Prostřednictvím nového traileru jsme se dozvěděli, že titul zamíří na konzole Xbox One a Xbox Series X|S. Stane se tak 10. srpna.

Cocoon (datum vydání)

Za puzzle hrou Cocoon stojí Jeppe Carlsen, lead gameplay designer slavných titulů Limbo a Inside. V novém traileru jsme se nedočkali pouze dalších záběrů z hraní, ale především data vydání, jež je stanoveno na 29. září. Titul míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch, přičemž bude dostupný v Game Passu. Na Steamu si ho můžete přidat do seznamu přání.

Ghost Bike (nové oznámení)

Premisa nově oznámené hry se točí okolo tzv. Ghost Bikes, jakési skupiny magických kurýrů, kteří dokáží cestovat mezi světem živých a světem mrtvých. Ve hře budeme prozkoumávat semi-open world svět, v němž na nás čekají různé výzvy. Zároveň máme hledat nové součástky pro kolo, které si pomocí nich můžeme vylepšovat. Titul vyjde v roce 2024, míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S, dostupný bude i ve službě Game Pass. Hru si můžete přidat do wishlistu na Steamu.

Lushfoil Photography Sim (nové oznámení)

Název asi mluví sám za sebe. Simulátor focení, ve kterém budete prozkoumávat rozmanitý svět a pořizovat fotografie. Hra míří na PC a nespecifikované konzole, datum vydání zatím neznáme. Titul si můžete přidat do seznamu přání na Steamu.

Storyteller (update)

Jak už název napovídá, Storyteller je puzle hra o tvorbě příběhů. Vytváříte název, zasazení, postavy a samozřejmě samotný děj. Nejde o nový titul, dozvěděli jsme se však, že 26. září se dočkáme updatu s novým obsahem. V ten samý den hra zároveň zamíří na Netflix, kde bude dostupná v rámci klasického předplatného.

Lorelei and the Laser Eyes (nový trailer)

Na akci se objevila také tajemná hra Lorelei and the Laser Eyes, která se připomněla poměrně unikátním trailerem. Míří na PC a Nintendo Switch, přičemž dorazí ještě letos, ale zatím nevíme kdy. Produktovou stránku na Steamu najdete zde.

To a T (nové oznámení)

Příběhová adventura, která se točí okolo teenagera s unikátní postavou, jenž se snaží žít normální život v malém pobřežním městě. V jeho kůži budeme prozkoumávat okolí či chodit do školy, kde se máme postavit zdejším šikanátorům. Hra míří na PC, Xbox One a Xbox Series X|S, přičemž bude dostupná ve službě Game Pass. Datum vydání zatím neznáme, ale i tuto hru si můžete přidat do wishlistu na Steamu.

Mundaun (current-gen update)

Unikátní hororová hra, která je stylizována do kresby tužkou. Venku už je přes dva roky, nově jsme se však dočkali oznámení a rovnou i vydání vylepšené verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Update přináší podporu 4K a 60 FPS společně s bug fixy, novými jazyky a dalšími přídavky.

Bounty Star (gameplay ukázka)

V Bounty Star se podíváme do postapokalyptického světa a vžijeme se do role bývalé vojačky Clementine McKinney, která bojuje proti nepřátelům ve vlastním mechovi. Kromě samotných soubojů se ale budeme starat o její dům, kde si například může pěstovat zeleninu, ale také vylepšovat náčiní. Hra vyjde v příštím roce. Míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S, přičemž bude dostupná ve službě Game Pass. Titul si můžete přidat do wishlistu na Steamu.

Flock (gameplay ukázka)

Kooperativní hra, ve které můžete s dalšími hráči létat a prozkoumávat svět. Hra míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S, dostupná bude i v rámci Game Passu. Datum vydání zatím neznáme, titul si ale můžete přidat do seznamu přání na Steamu.

Thirsty Suitors (datum vydání)

Příběhová adventura, ve které na nás čeká hned několik velmi odlišných aspektů, jako například tahové souboje, skateboarding či vaření. Nově jsme se dozvěděli datum vydání, jež je stanoveno na 2. listopadu. Hra míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch, dostupná bude také v Game Passu. Mezitím si ji můžete přidat do seznamu přání na Steamu.

Marumittu Games (představení studia)

Na akci jsme se dočkali také představení dvoučlenného japonského studia, které pracuje na své nové hře. Má být zasazena do budoucnosti, jež by se mohla stát skutečností. Konkrétně se máme podívat do každodenního života v místě zvaném Rakuen, kde se máme setkat s problémy, které trápí i nás v současnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama