Spider-Man z Harlemu málem porazil Maria
Novinka Spider-Man z Harlemu málem porazil Maria

Spider-Man z Harlemu málem porazil Maria

Ondřej Partl

Ondřej Partl

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nové kusy PlayStationu 5 pomohly několika exkluzivitám.

Reklama

V minulém týdnu dorazilo několik nových kusů PlayStationu 5 do Velké Británie (a pár i k nám), což se značně podepsalo na tamějších nejprodávanějších videohrách, respektive jejich fyzických kopiích.

Za uplynulých sedm dní se totiž na druhou příčku prodejnosti vyšvihla exkluzivita Marvel's Spider-Man: Miles Morales, kam se dostala z devátého místa se vzrůstem prodejů o 172 %.

První místo sice opět obhájila skvělá skákačka Super Mario 3D World + Bowser's Fury (naši čerstvou recenzi naleznete zde) s poklesem o 38 %, avšak rozdíl mezi první a druhou pozicí činil pouhých 1 000 jednotek.

Ovšem třetí místo už zase patří PlayStationu, kam se po docela dlouhé době vrátilo The Last of Us Part II, které zažilo neskutečný nárůst o 3 992 %, za což mohl především fakt, že mnoho obchodníků titul nabízelo ve slevě, kdy cenovka spadla pod dvacet liber.

Abychom pak ještě chvíli zůstali u modrého týmu, tak zvýšení prodejů postihlo i Demon's Souls, jenž se dostalo na 21. místo se 123% povyskočením nahoru.

Během minulého týdne taktéž došlo na vydání několika novinek, kdy třeba konzolová verze Persona 5 Strikers se dostala na páté místo žebříčku (72 % prodejů tvořila PS4 verze, zatímco Switch se podílel na zbytku) a Bravely Default 2 exkluzivně pro Nintendo Switch vzalo pozici jedenáctou.

Zbytek seznamu pak tvoří stálice, jako je Animal Crossing: New Horizons (spadlo ze čtvrtého na sedmé místo), Mario Kart 8: Deluxe (ze třetího na šesté) či FIFA 21 (pád z druhé pozice na čtvrtou).

Níže se můžete pokochat kompletním žebříčkem deseti nejprodávanějších titulů:

  1. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  2. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  3. The Last of Us Part II
  4. FIFA 21
  5. Persona 5: Strikers
  6. Mario Kart 8: Deluxe
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. Call of Duty: Black Ops Cold War
  9. Grand Theft Auto V
  10. Minecraft pro Switch
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama