Spisovatel Drew Carpyshyn se vrací do BioWare
Star Wars: The Old Republic Novinka Spisovatel Drew Carpyshyn se vrací do BioWare

Spisovatel Drew Carpyshyn se vrací do BioWare

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Člověk podepsaný například pod dějem Knights of the Old republic a prvních dvou Mass Effectů se vrací do studia, aby opět pracoval na MMO The Old Republic.

Reklama

Pokud jste se někdy zajímali o novodobou tvorbu studia BioWare, pravděpodobně jste zakopli o jméno Drew Carpyshyn. Tak se jmenuje oceňovaný spisovatel, který se podepsal pod příběh prvních dvou dílů ze série Mass Effect, prvního dílu Star Wars: Knights of the Old Republic nebo Jade Empire. V roce 2012, po práci na MMO The Old Republic, ale odešel, aby se věnoval knižní trilogii Chaos Born. A nyní je zpět.

Pokud očekáváte, že se ujme scénáristického kormidla napjatě očekávaného Mass Effectu: Andromeda, musím vás zklamat. Karpyshyn totiž prostřednictvím svého blogu oznámil, že bude opět pracovat ve studiu BioWare Austin na The Old Republic.

Což ale není tak překvapivé, s příchodem expanze Knights of the Fallen Empire je zjevné, že se tvůrci chtějí znovu zaměřit především na vyprávění příběhu srovnatelné s jejich singleplayerovými hrami.

Karpyshyn nicméně tvrdí, že se bude zatím zaměřovat na The Old Republic. Slovo zatím poměrně jasně naznačuje, že v budoucnu by mohl předalekou galaxii tisíce let před událostmi filmové ságy opustit a pracovat na jiném projektu. Určitě to může být Mass Effect: Andromeda, klidně se ale časem může podílet na nové značce, na níž v BioWare pracují.

Pro úplnost dodám, že Drew Karpyshyn je znám i díky prvním knihám ze světa Mass Effectu a díky knižní trilogii o Darthu Baneovi, zasazené do světa Star Wars. Tam patří také jeho vynikající kniha Revan, která nedávno vyšla u nás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama