Spisovatel Drew Karpyshyn znovu odchází z BioWare
Anthem Novinka Spisovatel Drew Karpyshyn znovu odchází z BioWare

Spisovatel Drew Karpyshyn znovu odchází z BioWare

Martin Cvrček

Martin Cvrček

24
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Chce pracovat na volné noze na svých knihách a navíc bude spolupracovat s nově založeným studiem, v němž najdeme další veterány z BioWare.

Reklama

Pokud jde o zaměstnance studia BioWare, jedním z nejvýraznějších a nejoblíbenějších je bezpochyby Drew Karpyshyn, spisovatel, který pracoval na hrách jako Star Wars: Knights of the Old Republic, Neverwinter Nights, Jade Empire, Mass Effect a Mass Effect 2. Navíc napsal první tři knihy vycházející ze světa Mass Effectu, trilogii o Darthu Baneovi ze Star Wars a dvě knihy Star Wars: The Old Republic. V roce 2012 Karpyshyn studio opustil, aby se mohl věnovat svým knihám, v roce 2015 se ale vrátil, aby pracoval na The Old Republic a hlavně na nadcházející akční hře Anthem, která má být odpovědí EA na úspěch Destiny.

Nyní Karpyshyn znovu odchází z BioWare, jak oznámil na svém webu. Důvodem je podle všeho náročnost herního vývoje a z něj plynoucí vyčerpání, stejně jako konflikt zájmů spojený s prací pro EA a BioWare a s ostatními projekty. Proto se známý spisovatel rozhodl BioWare opět opustit a být na volné noze.

Drew Karpyshyn bude nadále pracovat na různých knihách, ale od herního světa se nehodlá zcela odstřihnout. Na jeho následující podíl na vývoji Anthem sice můžeme zapomenout, což nejspíš v očích mnoha hráčů ještě víc sníží už tak chatrnou důvěru v nový projekt BioWare, ale Karpyshyn chce spolupracovat s relativně čerstvě založeným studiem Fogbank Games. To spadá pod společnost 21st Century Fox a jeho prvním projektem bude epizodická hra, která vychází z některé značky patřící 20th Century Fox, jak informuje server PC Gamer.

Zajímavá je nejen šíře portfolia 20th Century Fox (Simpsonovi, Futurama, Vetřelec a spousta dalších známých jmen), ale i skutečnost, že ředitelem studia je Daniel Erickson, další veterán z BioWare, který ve studiu pracoval jako vedoucí scénárista Star Wars: The Old Republic a podílel se i na vývoji Dragon Age: Pramenů, přičemž odešel v roce 2012. V BioWare pracoval rovněž Alexander Freed, který bude nyní zastávat úlohu vedoucího týmu scénáristů.

Celkově má Fogbank Games zhruba 20 zaměstnanců, ale v plánu je toto číslo zdvojnásobit. Studio je přitom součástí FoxNext Games, herní odnože Foxu. V každém případě se zdá, že Karpyshyn bude mezi svými. A samozřejmě se můžeme ptát, jestli se náhodou jednoho dne do BioWare přeci jen nevrátí. Ale znáte to rčení o opakovaném vtipu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama