Společnost Blizzard zažaloval nespokojený hráč
Novinka Společnost Blizzard zažaloval nespokojený hráč

Společnost Blizzard zažaloval nespokojený hráč

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

1
Platformy Windows PC

Od firmy má chtít gigantickou částku.

Reklama

Je to už nějaký ten pátek od momentu, kdy se společnost Blizzard Entertainment rozhodla v rámci World of Warcraft opustit Čínu. Toto jednání se některým nelíbilo, což vedlo k žalobě. Zdrojem však není Shanghai NetEase Network Technology Development Co. Ltd. jak by většina předpokládala, nýbrž nespokojený "hráč" Jang Jun, který podle čínských médií žaluje jak Blizzard Entertainment tak i The9 zcela na vlastní pěst.

Podle dostupných informací to není z jeho strany zcela první rodeo. V minulosti mezi léty 2009, 2010 a 2019 žaloval NetEase a The9. Důvodem jeho poslední žaloby byla žádost na vrácení 288,90 dolarů vynaložených na herní čas ve hře World of Warcraft, která byla samozřejmě rychle zamítnuta.

A právě jedna z jeho nejnovějších žalob žádajících 43,5 milionů dolarů, se měla stát základem nedorozumění, které mělo postavit NetEase do role chvilkového žalujícího stojícího proti společnosti Blizzard Entertainment. Stále není jasné, co vlastně celou situaci způsobilo, je však zřejmé, že malá chybka vyvolala obrovskou vlnu právě díky přítomnosti NetEase. Později byla napravena, avšak vzhledem k tomu, jak moc se informace šířila ve veřejném prostoru už prakticky bylo pozdě na výraznější nápravu.

Vidět to lze třeba na reakci Blizzardu: "Společnost Blizzard v tuto chvíli neobdržela žádnou žalobu, ale věříme, že jsme neporušili žádné licenční dohody. Smluvní podmínky, s nimiž je společnost NetEase podezřelá z nespokojenosti, zahrnují standardní průmyslovou praxi a v průběhu let byly pro obě strany oboustranně výhodné. Ačkoli jsme těmito probíhajícími kroky zklamáni a zmateni, je důležité poznamenat, že téměř dvacetiletá historie našeho působení v Číně byla velmi pozitivní a příjemná a my jsme i nadále odhodláni sloužit a chránit práva našich místních hráčů." Vysoce pravděpodobné navíc je, že podobně jako předchozí žádost pana Juna, bude i tato zamítnuta. O vývoji kauzy vás budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama