Společnost Electronic Arts se rozděluje na dvě divize
Novinka Společnost Electronic Arts se rozděluje na dvě divize

Společnost Electronic Arts se rozděluje na dvě divize

Jan Urbančík

Jan Urbančík

EA Entertainment a EA Sports budou fungovat samostatně.

Reklama

Včera pozdě večer vydala společnost Electronic Arts důležitou tiskovou zprávu, pod kterou je podepsán CEO této firmy Andrew Wilson. Došlo v ní na oznámení změn v rámci struktury celé společnosti, jež se nově rozdělí na dvě části: EA Entertainment a EA Sports.

První jmenovaná se postará o značky přímo od EA i partnerů. Co se týče studií, spadají sem prakticky všechny, které se zaměřují na jiné než sportovní hry. Z těch větších můžeme jmenovat například BioWare, DICE, Motive či Respawn. Vedení celé divize EA Entertainment bylo svěřeno Lauře Miele, Vince Zampella povede studia starající se o Apex Legends, sérii Battlefield či hry ze světa Star Wars. O ostatní AAA single-player značky se má nadále starat Samantha Ryan, zatímco Jeff Karp bude pokračovat ve vedení studií zaměřených na mobilní hry.

Druhá divize s názvem EA Sports, kterou povede Cam Weber, se, jak už název napovídá, zaměří na sportovní hry. Což ovšem neznamená pouze značky jako NHL či EA Sports FC (bývalá FIFA), ale také závodní hry od studií jako Codemasters či Criterion Games.

Na obě divize bude dohlížet šéf Electronic Arts Andrew Wilson. Co přesně tyto změny budou do budoucna znamenat, to se teprve uvidí. Cílem je každopádně zvýšit efektivitu studií a urychlit procesy, které před rozdělením trvaly příliš dlouho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama