Sportovní hry od EA nemusí vycházet každý rok
FIFA 18 Novinka Sportovní hry od EA nemusí vycházet každý rok

Sportovní hry od EA nemusí vycházet každý rok

Michal Burian

Michal Burian

8

Generální ředitel připouští změnu obchodního modelu, ale muselo by se něco stát. Co?

Reklama

Už jsme si zvykli na to, že společnost Electronic Arts každý rok vydává nové díly ze svých sportovních sérií FIFA, NHL a Madden. Pravidelně v září vyjde nová hra, která přinese několik změn, aktualizované soupisky a případně i nové režimy a dalších několik menších vylepšení.

Jednoho dne by to ale být nemuselo. Generální ředitel Andrew Wilson připouští, že se trh mění a s ním i podmínky. Z jeho slov se zdá, že je každý rok těžší, aby vydavatel obhájil vydání nové hry za plnou cenu a aby vzbudil zájem u hráčů. Pro příklad nemusíme chodit daleko. V Koreji a Číně se EA chová úplně jinak. Tam nová sportovní hra vyjde jednou za čtyři roky, v průběhu té doby dostává každoročně aktualizace. To samé se děje i na mobilních platformách iOS a Android.

Co by se tedy muselo stát, aby EA změnila svůj obchodní model a šla ve šlépějích GTA Online, který Rockstar pravidelně, a hlavně bezplatně aktualizuje o nové věci? To jsme se od generálního ředitele přesně nedozvěděli. Wilson ale přemítá o tom, že by se sportovní hry změnily ve službu s předplatným, případně by EA jednou za rok nabídla update s aktualizovanými soupiskami a dalším obsahem. Tento update by byl ale nejspíš za peníze. To už ale zacházím do spekulací.

Podobně se změnil způsob, jakým sledujeme televizi a posloucháme hudbu. Něco podobného možná za několik let čeká i herní průmysl. Co myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama