Square Enix otevírá nové studio, chystá dalšího Hitmana
Novinka Square Enix otevírá nové studio, chystá dalšího Hitmana

Square Enix otevírá nové studio, chystá dalšího Hitmana

Michal Maliarov

Michal Maliarov

5

<strong>AKTUALIZACE. </strong>Společnost Square Enix odhalila otevření nového studia v Montrealu. Jejich premiérovým projektem bude zbrusu nový Hitman.

Reklama

Aktualizace: Důvěryhodný zdroj serveru Eurogamer potvrdil, že nové studio bude vskutku pracovat na sérii Hitman pro novou generaci konzolí. Projekt má odstartovat již brzy v kolaboraci s IO Interactive, takže si můžeme být jisti, že to bude starý dobrý Hitman.

„Prozatím se chystáme na produkční fázi, ale jakmile budeme přesně vědět, jakou hru chceme vytvořit, pustíme se do toho," nechal se slyšet šéf studia Lee Singleton. „Rozhodně nehodláme přebírat sérii od mistrů žánru, IO Interactive, a budeme na všech dalších dílech úzce spolupracovat."

Původní zpráva

Informace pramení z dnešní tiskové konference, kde vše oznámil Phil Rogers, prezident Square Enix Europe. Nově otevřené studio tak bude sídlit hned vedle Eidos Montreal, tvůrců Deus Ex: Human Revolution, kteří nedávno ohlásili rozšíření o 100 nových pracovních míst.

„Montreal je aktivním centrem herních tvůrců s nejlepšími talenty v branži, a nyní i naším nejdůležitějším článkem v globální síti studií Square Enix Group,“ řekl Yoichi Wada, prezident a vedoucí Square Enix Holdings.

„Otevření druhého studia přináší velké výhody v herním průmyslu. Budeme podporovat dvě nezávislé pobočky, kde každá má své vlastní silné stránky, kulturní zázemí a cíle," dodal Phil Rogers.

Nové studio otevře své dveře v roce 2012 a jejich premiérovým projektem bude zbrusu nový Hitman. Bohužel žádné další detaily odhaleny nebyly a jediné, co nám zatím musí stačit je ujištění, že se má jednat o "AAA titul té nejvyšší kvality".

Zatím poslední díl série s názvem Absolution se vyvíjí ve studiu IO Interactive a měl by dorazit na trh v příštím roce pro PC, PS3 a Xbox360. Že by se tak jednalo o Hitmana pro next-gen konzole? Je to možné. Více informací snad dorazí v nejbližší době.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama