Srazte si ping. Máte na to!
Speciály Článek Srazte si ping. Máte na to!

Srazte si ping. Máte na to!

Redakce

Redakce

1

Hrajete po síti s kamarády Call of duty a dříve, než se stačíte respawnovat, opět ležíte v kaluži krve. Pakliže na vině není vaše herní (ne)schopnost, podrazil vás dost možná ping. Jeden z nejdůležitějších herních internetových faktorů.

Reklama

Co je vůbec ping?

Ping označuje latenci neboli dobu prodlevy mezi vysláním signálu z jednoho a jeho přijetím na druhém. Vyjadřuje se v milisekundách a právě u internetu platí, že čím méně, tím lépe. Běžná hodnota odpovídá zhruba dvaceti až třiceti milisekundám, pro hraní online se dá použít připojení k internetu s odezvou do 100 milisekund. Na profesionální úrovni ale s jednou desetinou vteřiny už ale nejspíš neobstojíte.

Buďte pingovými minimalisty

Jak svůj ping snížit na co nejnižší hodnotu? Latenci internetu samozřejmě nejvíc ovlivňuje váš provozovatel internetu. Mějte download i upload jaký chcete, ale u her vám nebude nic platný.

Pokud nechcete změnit provozovatele internetu, existuje i pár fíglů, jak prodlevu co nejvíce stáhnout. Jedna, relativně nákladná cesta vede přes hardwarový upgrade vašeho počítače. Vaše odezva může fungovat částečně i kvůli nízké kapacitě RAM nebo nedostatečně výkonné grafické kartě.

Hrajete přes Wi-Fi? Ne každý router vám dokáže poskytnout adekvátní odezvu. Pak se nedivte, že schytáte headshot dřív než se rozkoukáte. Každá milisekunda je drahá, ať hrajete cokoliv a pokud existuje alespoň sebemenší možnost, vraťte se trochu v čase a vyštrachejte někde klasický kabel. Jestli nejste ochotni svůj život vymanit ze svárů „bezdrátu“, poohlédněte se po routeru s co nejrychlejší odezvou.

A nezapomínejte ani na pravidelnou protivirovou kontrolu – jakýkoliv malware nebo virus může ovlivňovat nejen hardwarovou kondici vašeho počítače, ale i datový tok.

Otestovat rychlosti vašeho internetu si můžete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama