Star Wars: Battlefront 2 - vše, co byste měli vědět, na jednom místě
Speciály Star Wars: Battlefront 2 Článek Star Wars: Battlefront 2 - vše, co byste měli vědět, na jednom místě

Star Wars: Battlefront 2 - vše, co byste měli vědět, na jednom místě

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

V multiplayeru nás konečně čekají všechny tři éry Star Wars ságy. Těšit se můžeme i na kampaň, v níž se ujmeme velitelky elitní imperiální jednotky.

Reklama

Dva roky starý restart série Star Wars: Battlefront nebyl špatnou hrou, ale disponoval celou řadou nedostatků. Mezi ně patřil hlavně nedostatek obsahu a později přilil olej do ohně Season Pass s placeným dodatečným obsahem, který drasticky snížil životnost hry a rozštěpil její komunitu. Letos odhalené pokračování, které sdílí název Star Wars: Battlefront 2 s hrou z roku 2005, se snaží chyby svého předchůdce napravit. Zatím nelze říct, jestli se to po všech směrech podaří, ale můžeme se podívat alespoň na to, co nás tentokrát v předaleké galaxii čeká.

Náplň hry

Na rozdíl od předešlého dílu nabídne Star Wars: Battlefront 2 klasickou singleplayerovou kampaň. Ta se odehrává ve třicetiletém období mezi filmy Návrat Jediho a Síla se probouzí, přičemž se v ní ujmeme role Iden Versio, velitelky elitní imperiální jednotky Inferno Squad. Tu dále tvoří fanatický imperiál Gideon Hask a zkušený inženýr Del Meeko. Inferno Squad, kterou zformoval otec Iden admirál Garrick Versio, se během bitvy o měsíc Endor stane svědkem zničení druhé Hvězdy smrti, tedy i úmrtí císaře Palpatina. Jednotka tak musí pomstít císařovu smrt, vykonat jeho poslední rozkazy a zažít postupný zánik Impéria. Tak začíná příběh, který sahá až do období vzniku Prvního řádu a ve kterém se objeví i některé známé postavy, třeba Luke Skywalker nebo Kylo Ren. Za oba si v kampani zahrajeme, ale jejich úloha v singleplayeru se vždy nějakým způsobem vztahuje k Iden.

Na singleplayerové kampani pracuje studio Motive, které má za cíl představit nám hrdiny Impéria a vyplnit dosud nepříliš zmapované období mezi výše zmíněnými filmy. Během hraní se přitom podíváme do různých lokalit v galaxii, třeba na Sullust, Bespin, Pillio a Vardos, což je domovský svět Iden, který se oproti mnoha jiným planetám přidal k Impériu zcela dobrovolně. Čeká nás také bitva o Jakku nebo operace na Naboo, kde uvidíme princeznu Leiu, a na Takodaně. Zde se střetneme s legendární lodí Millennium Falcon a svůj prostor dostane také Maz Kanata. Tvůrci vždy sází na filmové pojetí, propracované cut-scény, přesvědčivé herecké výkony a na provázanost nejen s filmy, ale i s komiksy a knihami Star Wars. Je to navíc právě kampaň, v níž bychom měli zažít nepřerušovaný přesun z povrchu planety do vesmíru.

V multiplayeru, který má na svědomí studio DICE, nás konečně čekají všechny tři éry světa Star Wars, tedy období původní filmové trilogie, prequelů i nové trilogie. Ve srovnání s předešlým dílem nabízí online složka komplexnější hratelnost založenou na herních třídách, samozřejmě ale nebudou chybět ani hrdinové, vozidla nebo speciální jednotky. K těm se můžete dostat za pomoci nového systému bodů, které získáváte za celou řadu činností v průběhu online zápasu. Tento systém nahrazuje nepříliš oblíbené power-upy z Battlefrontu z roku 2015.

Z hlediska množství obsahu multiplayer slibuje 14 lokalit, 5 herních módů, 39 vozidel a 14 hrdinů. Mezi nimi najdeme třeba Dartha Vadera, Yodu, Dartha Maula, Rey, Iden Versio, Hana Sola nebo Chewbaccu. K dispozici bude také speciální offline režim Arcade, v němž můžete trénovat a plnit různé výzvy. Na konzolích lze přitom Arcade hrát i v lokální kooperaci přes split-screen. Významnou složkou multiplayeru jsou také přepracované a značně rozšířené vesmírné a obecně vzdušné bitvy, které má na svědomí tým z Criterionu. Létat budeme například v atmosféře planety Kamino, v loděnicích nad Fondorem či nad planetou Ryloth známou z animovaného seriálu The Clone Wars.

Velkými změnami prošel i systém odemykání nové výbavy. V multiplayerou jsou k dispozici krabice, které obsahují karty, které ovlivňují výbavu tříd, hrdinů a stíhaček, dále skiny, tanečky a vítězné pózy. Krabice můžete přitom kupovat výměnou za herní měnu či za reálné peníze, případně je odemknete plněním výzev a významných milníků během vašeho postupu. Každý den lze navíc získat jednu krabici jen za prosté přihlášení do hry. Dále si v multiplayeru můžete odemykat zbraně a jejich příslušenství, přičemž platí, že nejsilnější výbavu lze získat výhradně hraním a plněním výzev a achievementů, nikoliv kupováním krabic. A když vám z krabice padne něco, co již vlastníte, získáte součástky, jež vám pomohou s vylepšením vámi zvolené karty. Možnost vylepšovat karty a odemykat většinu zbraní si ale nejprve musíte zasloužit postupem po úrovních, kterého opět dosáhnete jedině hraním.

Stejně jako většina her, které vydává EA, i Battlefront 2 pohání engine Frostbite, který by měl zaručit výbornou grafiku, řádné ozvučení a kvalitní optimalizaci a výkon hry i na slabším hardwaru. Hudební doprovod má kombinovat původní skladby od legendárního skladatele Johna Williamse s vlastními melodiemi nahranými přímo pro potřeby hry.

DLC

Veškerý dodatečný obsah, který má dopad na hratelnost, bude zdarma k dispozici všem majitelům Star Wars: Battlefrontu 2. Jde třeba o mapy, herní módy, zbraně, hrdiny a vozidla. Dodatečný obsah bude vydáván v rámci sezón a první z nich se zaměří na nadcházející osmou filmovou epizodu s podtitulem Poslední z Jediů. Hru tedy nedlouho po jejím vydání obohatí hrdinové Finn a Phasma, zcela nová planeta Crait a vesmírná bitva nad planetou D'qar, kterou můžete znát jako základnu Odboje z filmu Síla se probouzí.

Datum vydání a platformy

Star Wars: Battlefront 2 vychází 17. listopadu 2017 pro PC, PS4 a Xbox One. Datum vydání platí pro celý svět, pokud si však předobjednáte dražší Elite Trooper Deluxe edici, můžete hru hrát o tři dny dříve.

Přečtěte si také naše dojmy z multiplayerové bety Star Wars: Battlefrontu 2.

HW požadavky PC verze

Minimální požadavky

OS: Windows 7, Windows 8.1 a Windows 10 (64bit) Procesor (AMD): AMD FX-6350 Procesor (Intel): Core i5 6600K Paměť: 8GB RAM Grafická karta (AMD): AMD Radeon HD 7850 2GB Grafická karta (Nvidia): Nvidia GeForce GTX 660 2GB DirectX: grafická karta kompatibilní s verzí 11.0 Požadavky na připojení k internetu: 512 kb/s nebo rychlejší Místo na pevném disku: 55 GB

Doporučené požadavky

OS: Windows 10 64bit nebo novější Procesor (AMD): AMD FX 8350 Wraith Procesor (Intel): min. Intel Core i7 6700 nebo ekvivalentní Paměť: 16GB RAM Grafická karta (AMD): AMD Radeon RX 480 4GB Grafická karta (Nvidia): Nvidia GeForce GTX 1060 3GB DirectX: grafická karta kompatibilní s verzí 11.1 Požadavky na připojení k internetu: 512 kb/s nebo rychlejší Místo na disku: 55 GB

Poznámka: HW nároky jsou prakticky shodné s HW požadavky Battlefieldu 1. I tentokrát by tedy mělo platit, že jsou dost přestřelené a na ucházející kvalitu byste hru měli rozjet i se slabší sestavou.

Česká lokalizace

Kredity bohužel nebudou stačit, a tak Star Wars: Battlefront 2 nenabídne českou lokalizaci. Vidina fanouškovského překladu je také poměrně nereálná.

Kde hru koupit?

Star Wars: Battlefront 2 koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk. Za předobjednávku získáte okamžitý přístup ke kartě Yoda's Lightsaber Mastery pro Yodu (tu bude možné získat i prostým hraním), dále skiny Rey a Kyla Rena inspirované filmem Star Wars: Poslední z Jediů a okamžitý přístup k upgradům lodi Millennium Falcon a stíhačce Prvního řádu. I ty lze získat prostým hraním, dostupnost skinů však zatím není známá.

Součástí Elite Trooper Deluxe edice jsou kromě třídenního předčasného přístupu ke hře ještě balíčky Elite Officer, Heavy Metal, Armoured Assault a Master Specialist. Ty vám okamžitě zpřístupní určitou výbavu pro všechny třídy.

Nejzajímavější videa

Kniha

Letos v červenci vyšla v zahraničí kniha Star Wars Battlefront 2: Inferno Squad od spisovatelky Christie Golden. Román slouží jako prequel k singleplayerové kampani a mapuje vznik jednotky Inferno Squad a její první úkoly. V první řadě se ale zaměřuje na komplikovanou snahu infiltrovat skupinu radikálních rebelů, kteří navazují na odkaz Sawa Gerrery z filmu Rogue One: Star Wars Story a škodí Impériu všemi dostupnými prostředky. V našich obchodech však kniha není k dostání a jakékoliv informace o možném českém překladu nejsou momentálně k dispozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama