Star Wars: Battlefront doprovodí kniha
Star Wars: Battlefront Novinka Star Wars: Battlefront doprovodí kniha

Star Wars: Battlefront doprovodí kniha

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

Kniha na motivy Battlefrontu nese název Twilight Company a v zahraničí vyjde na začátku listopadu.

Reklama

Člověk by řekl, že kdyby chtěl někdo vymyslet příběh týkající se chystaného Star Wars: Battlefront a založit na něm doprovodný materiál v podobě knihy nebo komiksu, neuspěje. V novém Battlefrontu od DICE koneckonců není žádný příběhový prvek a vše, co ve hře vidíme, je vypůjčené z původní filmové trilogie, na jejíchž základech se nové příběhy staví mnohem snáž. Přesto ale minimálně ta kniha vznikne.

Knihu s názvem Star Wars: Battlefront - Twilight Company má na svědomí autor Alexander Freed, přičemž v zahraničí vyjde 3. listopadu letošního roku v rámci nakladatelství Del Rey Books.

Kniha inspirovaná Battlefrontem sleduje příběh jednotky povstalců Twilight Company, která je chycená v zákopech galaktické války mezi dobrem a zlem. Tolik aspoň k oficiálnímu popisu, bližší informace bohužel neznáme.

Zatím se ale můžeme podívat na přebal knihy a insignii Twilight Company. Kdo ví, třeba se s členy této jednotky setkáme i ve hře. V plánovaných misích, které bude možné hrát o samotě i v kooperaci a které svým způsobem nahrazují singleplayer, by se pro ně určitě našel nějaký prostor.

Bohužel se nedá čekat, že by kniha v dohledné době dorazila i k nám. V posledních letech sice došlo v případě Star Wars k mnoha změnám, ale knihy u nás stále vydává nakladatelství Egmont. To si zpravidla dává s překladem a publikováním Star Wars knih dost načas, nemluvě o tom, že u nás ani zdaleka nevychází vše. Již brzy se například dočkáme českého vydání vynikající knihy Star Wars: The Old Republic - Revan, která v zahraničí vyšla už v roce 2011.

Je každopádně zajímavé vidět, že se i Battlefront nevyhne doprovodu tématických předmětů. Knihu už tedy máme, takže zbývá snad jen nějaký ten komiks a Lego sada. Druhá zmíněná věc možná zní směšně, ale nezapomínejme na to, že Lego doprovázelo už The Force Unleashed a The Old Republic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama