Star Wars: Battlefront nebude mít server browser, podle všeho ani na PC
Star Wars: Battlefront Novinka Star Wars: Battlefront nebude mít server browser, podle všeho ani na PC

Star Wars: Battlefront nebude mít server browser, podle všeho ani na PC

Martin Cvrček

Martin Cvrček

38

Místo toho hra využije nový systém založený na matchmakingu, který vás spojí s hráči s podobnými zkušenostmi. <strong>EA prý sleduje odezvu komunity.</strong>

Reklama

Aktualizace #2: Stížnosti na absenci vyhledávače serverů v PC verzi se stále množí a vypadá to, že tvůrci konečně začali reagovat. Na další tweet totiž odpověděli, že odezvu určitě předají dál a že sledují pocity celé komunity.

Z toho vyplývá, že si jsou vědomi nespokojenosti nad dnešním zjištěním a do vydání by se třeba mohlo i něco změnit. Na případné přidání server browseru je koneckonců stále čas, takže je možné, že na základě stížností hráčů by opravdu mohlo dojít k jeho přidání. Vždy je ale lepší počítat s tou horší možností.

Aktualizace (15:45): Tak to vypadá, že se lidé v EA a DICE dočista zbláznili a nejspíš si řekli, že je potřeba všechno to nadšení a kladné přijetí většiny hráčů zchladit a především PC hráče pořádně naštvat. Vypadá to totiž, že server browser bude chybět i v PC verzi.

Když se jeden z fanoušků zeptal vývojářů na Twitteru, jestli mohou potvrdit, zda bude PC verze Battlefrontu obsahovat vyhledávač serverů, dostalo se mu stejné odpovědi, jaká se objevila na Redditu (odkaz v původní zprávě). Podle ní se zdá, že ani na PC nebude vyhledávač serverů přítomný.

To je samozřejmě rozhodnutí, které komunita nepřijímá nejlépe. PC hráči se samozřejmě hromadně bouří a zpráva o chybějícím server browseru už stihla rozvířit nejednu diskuzi.

PC hráči jsou na vyhledávač serverů a možnosti zvolit si, kam se vlastně člověk připojí, zkrátka zvyklí. Koneckonců nucené nasazení matchmakingu je jeden z důvodů, proč je série Call of Duty na PC každým rokem méně a méně populární.

Jestli tohle má být další způsob, jak se odlišit od série Battlefield, v jejímž případě je vyhledávač serverů naprostou samozřejmostí, tak jde o hodně špatný způsob, který se dost možná projeví i v prodejích PC verze. Jako by nestačilo, že řada hráčů bojkotuje Battlefront a vůbec každou hru od EA kvůli nutnosti Originu.

Nezbývá než doufat, že jen někdo v marketingovém oddělení neví, o čem mluví a nějaká forma vyhledávače serverů nakonec bude přítomná. Hry jako Counter-Strike: Global Offensive přeci jen dokazují, že v jedné hře může matchmaking a server browser bez nejmenších potíží koexistovat. Ale zatím je dost možné, že k tomu prostě nedojde.

To by mohl být problém už jen kvůli tomu, že matchmaking zpravidla provází mnohem větší množství technických problémů.

Původní zpráva (15:00): Multiplayerová střílečka Star Wars: Battlefront nebude mít na konzolích server browser. Jak to bude s PC verzí, to zatím EA neprozradila. Jisté je, že konzolové verze využijí nespecifikovaný systém založený na matchmakingu, který vás spojí s hráči s podobnými zkušenostmi.

Je zajímavé, že Battlefront nebude mít klasický server browser, který je běžnou součástí Battlefieldu jak na konzolích, tak PC. Právě vyhledávač serverů umožní hráčům vybrat si hru podle mapy módu nebo pingu.

Připomeňme, že včera jsme vám přinesli informace, že EA plánuje na začátek října betu pro všechny tři verze. Více zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama