Star Wars: Battlefront se nejspíš nedočká DLC s tématem Klonových válek nebo nového filmu
Star Wars: Battlefront Novinka Star Wars: Battlefront se nejspíš nedočká DLC s tématem Klonových válek nebo nového filmu

Star Wars: Battlefront se nejspíš nedočká DLC s tématem Klonových válek nebo nového filmu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

29

Tvůrci se s nedávno vydaným Battlefrontem zaměřují na éru původní trilogie.

Reklama

Nový Battlefront začíná doplácet na malé množství obsahu a počet aktivních hráčů stále klesá. Minimálně na určitých platformách. Respektive na určité službě, jejíž název začíná písmenem O. A na Xboxu One by ta situace mohla být také lepší. Není proto divu, že se zraky mnoha hráčů s nadějí na oživení upínají k nadcházejícím DLC.

V plánu jsou celkem čtyři přídavky a leckdo čeká, že minimálně některý z nich opustí období původní filmové trilogie a nabídne hráčům to, po čem tak touží. Tedy éru Klonových válek z nové trilogie nebo téma nejnovějšího filmu s podtitulem Síla se probouzí. Jak se ale zdá, s vidinou něčeho takového se musíme rozloučit.

Tvůrci na otázku DLC s tématem nového filmu prostřednictvím Twitteru prohlásili, že Battlefront je zasazen do období původní trilogie. Další tweet je trochu přesnější a tvrdí, že se tým vývojářů v případě tohoto Battlefrontu zaměřuje na téma původní trilogie. Aktivity na Twitteru si všiml PC Gamer.

Jinými slovy, v pokračování hry, k němuž dříve či později určitě dojde, se prvků sedmé epizody nebo Klonových válek možná dočkáme. V případě Battlefrontu, který vyšel v listopadu, ale tvůrci zůstanou u původní trilogie a totéž se očividně vztahuje i na DLC. Sice už je ve hře bezplatné DLC Battle of Jakku a Jakku známe hlavně z nového filmu, ale časově je tenhle přídavek zasazený na samý konec období původní trilogie.

Tenhle stav je poněkud zarážející. Osobně si myslím, že nejde ani tak o to, že hráči po Klonových válkách nebo bojích Odboje s Prvním řádem tak touží. Spíš o to, že si nedovedu představit, o čem by tedy přídavky z období původní trilogie měly být.

S mapami určitě nebude problém, těch původní trilogie nabízí dost. Stačí si vzpomenout na Bespin nebo Dagobah a nereálná myslím není ani Hvězda smrti. Tvůrci navíc mohou v případě nouze vždy sáhnout po planetě, která se v původní trilogii ani neobjevila, stejný případ je koneckonců Sullust z původní hry.

Třeba s hrdiny to ale myslím bude těžší. Na straně Povstalců se přímo nabízí starý Obi-Wan Kenobi, Yoda, Lando Calrissian nebo Chewbacca. Impérium ale kromě Dartha Vadera, Imperátora a Boby Fetta nemá moc výrazných záporáků, kteří by se mohli zúčastnit bojů, a v tomto ohledu si tvůrci nemohou příliš vymýšlet. Kvůli odstrihnutí rozšířeného univerza v minulém roce nemohou sáhnout ani po postavách typu Mary Jade. Oproti tomu Klonové války nabízí víc než dost hrdinů a padouchů a takový Kylo Ren, Finn nebo Rey by se na bojištích Battlefrontu jistě krásně vyjímali.

Bude určitě zajímavé sledovat, s čím tedy EA a DICE přijdou. Detaily o přídavcích se máme dozvědět začátkem příštího roku, zatím můžeme jen spekulovat a prohlašovat, že tohle nevypadá jako ten úplně nejspolehlivější způsob, jak udělat ze Season Passu za šílených 50 euro lákavou nabídku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama