Star Wars: Battlefront v prvních detailech a v působivém traileru
Star Wars: Battlefront Novinka Star Wars: Battlefront v prvních detailech a v působivém traileru

Star Wars: Battlefront v prvních detailech a v působivém traileru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

96

Hra nabídne boje až pro 40 hráčů, nebude chybět možnost ovládání Dartha Vadera či Boby Fetta a naopak bude chybět singleplayerová kampaň. <strong>Update.</strong>

Reklama

Update: Na Originu už je možné hru předobjednat, a to nejen ve standardní verzi za 59,99 Euro, ale i v Digital Deluxe edici za 69,99 Euro. Ta kromě samotné hry nabídne i pět in-game položek - blaster Hana Sola, iontový detonátor, iontové torpédo MPL a dva exkluzivní taunty (thx caukyy).

Díky Originu jsme se také dozvěděli, že ve hře potkáme mimo jiné droidy C-3PO a R2-D2. A navíc tu máme logo bezplatného DLC Battle of Jakku.

Původní zpráva (19:27 - 19:35): První detaily o novém Battlefrontu z dílen DICE a EA jsme se sice měli dozvědět až po 19:30, ale znáte to. Internet je mrcha a jakmile někdo něco vypustí dřív, šíří se to rychlostí blesku. To platí i o prvních detailech o hře, které vypustil na světlo světa Associated Press.

Star Wars: Battlefront se podle všeho zaměří na bitvy mezi Povstaleckou aliancí a Impériem, což znamená, že pokryje pouze časovou osu původní trilogie (Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho). Takže žádné Klonové války.

Hra nás samozřejmě zavede na planety spojené s bitvami za časů původní trilogie. Potvrzena byla ledová planeta Hoth, pouštní Tatooine, vyprahlý Sullust a samozřejmě také zalesněný měsíc Endor.

Maximální počet hráčů je přitom 40, což znamená, že se Battlefront soustředí na menší bitvy, než jaké ukazuje například série Battlefield. Rozhodně to ale neznamená, že nás čekají jen pěchotní boje, ve hře usedneme například za řídítka speederových motorek nebo do kabiny obřích kráčejících tanků AT-AT a menších průzkumných AT-ST. Podle všeho bude možné usednout i do kokpitu TIE, X-Wingů a lodi Millenium Falcon, nicméně pozemní a vzdušné boje budou s největší pravděpodobností oddělené.

Patrick Bach z DICE však serveru Eurogamer prozradil, že některé herní módy se budou v počtu hráčů lišit, nicméně maximum je podle všeho opravdu 40, což znamená, že některé módy budou určené pro ještě menší počet hráčů. Má tím na mysli právě vzdušné bitvy? Možná.

V průběhu bitev dostanou hráči možnost ujmout se role Dartha Vadera nebo Boby Fetta. Ti jediní zatím byli potvrzení, i když se dá očekávat, že po vzoru Battlefrontu 2 přibudou další hrdinové. V roli Dartha Vadera mohou přitom hráči moci škrtit povstalecké vojáky pomocí Síly a samozřejmě je likvidovat světelným mečem a ovlivňovat průběh bitvy.

Pro nový Battlefront je také v plánu bezplatné (!!!) DLC, které se zaměří na události před sedmou epizodou s podtitulem The Force Awakens. Po událostech Návratu Jediho objeví síly Nové republiky (tedy povstalci) na pouštní planetě Jakku na Vnějším okraji přítomnost imperálních sil. Z toho vzejde bitva, na kterou se zaměří DLC a která má zřejmě za následek vrak Star Destroyeru v úvodu včerejšího teaseru. DLC vyjde 8. prosince a pokud si hru předobjednáte, dostanete se k němu o týden dřív.

Z oficiálního webu hry přitom lze vyčíst jednu zásadní informaci, a to absenci singleplayerové kampaně. Ta podle všeho ve hře vůbec nebude, místo ní nabídne Battlefront speciální mise, které mohou hráči hrát o samotě nebo v lokální i online kooperaci. V bojích bude přitom možné plynule přepínat mezi pohledem z první a třetí osoby.

Také jsme se dočkali potvrzení data vydání. Ve Spojených státech vyjde Star Wars: Battlefront 17. listopadu letošního roku, vydání v Evropě je naplánované na 19. listopadu.

Na závěr se ještě sluší zdůraznit, že na základě všech těchto informací se nedávná hromada spekulací ukázala jako zcela mylná. A teď už se můžete pokochat várkou screenshotů, titulním artworkem a povedeným trailerm, který samozřejmě nereprezentuje skutečné gameplay. Očividně ale byl vytvořený přímo ve Frostbite 3 enginu, který bude pohánět samotnou hru.

Na závěr připomínáme, že Star Wars: Battlefront vyjde ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Nikoho určitě nepřekvapí, že PC verze bude vyžadovat Origin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama