Star Wars hra od Respawnu neměla snadný porod
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Star Wars hra od Respawnu neměla snadný porod

Star Wars hra od Respawnu neměla snadný porod

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

EA se původně myšlenka na Star Wars titul navržený Respawnem nezamlouvala, a tak ve studiu začali dělat na zcela nové značce. Po čase ale vydavatel změnil názor.

Reklama

Od začátku května víme, že na vlastní hře ze světa Star Wars pracují i tvůrci Titanfallu ze studia Respawn Entertainment. Zatím neznáme název ani časové zasazení, ale aspoň víme, že půjde o akční adventuru hranou z pohledu třetí osoby.

Jak se ale vůbec Respawn ke Star Wars dostal? Na to odpověděl šéf a spoluzakladatel studia Vince Zampella v rozhovoru pro IGN.

Zampella navštívil produkční společnost Bad Robot, kterou vlastní režisér, scénárista a producent J. J. Abrams, zrovna v době, kdy se tam dělalo na Abramsově filmu Star Wars: Síla se probouzí. Někteří zaměstnanci společnosti jsou příznivci Zampellovy dřívější práce, tedy starších dílů Call of Duty od Infinity Ward a Medal of Honor: Allied Assault, a prohlásili, že Vince a jeho tým musí udělat Star Wars hru.

Zampella se přitom považuje za velkého fanouška Star Wars. Poté, co najal šéfa vývoje God of War 3 Stiga Asmussena, s ním začal vymýšlet novou Star Wars hru. Ta byla později představena EA jakožto společnosti, která vlastní exkluzivní práva na vývoj nových AAA Star Wars titulů. Respawn má přitom díky Titanfallu s EA dobré partnerské vztahy a často se zdá, že nemá daleko k pozici interního studia. Člověk by tedy čekal, že bude EA s nápadem na Star Wars hru od Respawnu okamžitě souhlasit a značku propůjčí. Ale tak to zprvu nebylo.

„Říkali jse si, 'Nebylo by skvělé, kdybychom udělali tuhle Star Wars hru?' Mluvili jsme o tom s EA. Původně to vypadalo, že k ničemu nedojde. Takže jsme přes to přenesli a s týmem jsme začali vytvářet originální značku. Z EA se pak ozvali - nedávno; asi před rokem nebo tak nějak - a řekli, 'Počkejte chvíli, možná chceme, abyste vytvořili Star Wars hru.' Byli jsme schopní to pak vyřešit. Nemůžeme být víc nadšení; je to skvělý tým.”

Ten tým, o kterém Zampella mluví, je jeden z týmů, které tvoří celé studio Respawnu. Jeden tým pracuje na Titanfallu 2 a jeho dodatečném obsahu, druhý na Star Wars hře. Každopádně je zajímavé vidět, že původně se lidem z EA do spolupráce s Respawnem na vzniku nového Star Wars titulu nechtělo. Zbývá otázka, proč se jim nechtělo. A co se stalo s tou vlastní značkou, které měla posloužit jako náhrada poté, co došlo k prvotnímu odmítnutí celého nápadu.

Možná budou prvky té značky využity během vývoje. Možná si ji Respawn nechává na budoucí časy. To bohužel nevíme. Hlavní je, že Respawn nakonec dostal možnost na Star Wars hře pracovat. Pro studio jde určitě o významnou příležitost, tak doufejme, že ji náležitě využije a my se za několik let dočkáme pořádného titulu ze světa Star Wars.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama