Star Wars Jedi: Fallen Order doplní komiksový prequel
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Star Wars Jedi: Fallen Order doplní komiksový prequel

Star Wars Jedi: Fallen Order doplní komiksový prequel

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Komiks od Marvelu se zaměří na mentorku hlavního hrdiny hry.

Reklama

Star Wars, to nejsou jen filmy, videohry, knihy, hračky a věčné internetové hádky v otázce, jestli je Poslední z Jediů brak nebo poklad. Star Wars jsou také komiksy. Proto by nás nemělo příliš překvapovat, že nadcházející akční adventuru Star Wars Jedi: Fallen Order, na níž pracují tvůrci Titanfallu ze studia Respawn Entertainment, doplní komiks od Marvelu, sestávající z pěti částí. Nese název Star Wars Jedi: Fallen Order – Dark Temple a první část vyjde v zahraničí letos v září.

Dark Temple, který vzniká ve spolupráci s Respawnem a společností Lucasilm, by se dal označit jako prequel k Fallen Orderu. Scénárista Matthew Rosenberg (Uncanny X-Men, The Punisher) a ilustrátor Paolo Villanelli (Vader: Dark Visions) připravují příběh, jenž se zaměří na mistra Jedi jménem Eno Cordova a jeho učednici, Cere Jundu. Tu poznáme při hraní jako mentorku hlavního hrdiny Cala Kestise.

Eno a Cere jsou každopádně vysláni radou Jediů na zdánlivě jednoduchou misi na planetě Ontotho, kde mají dohlížet na vykopávky v prastarém chrámu. Na Ontothu však soupeří místní odboj s nelítostnými bezpečnostními složkami ve válce o osud planety, a tak jsou oba Jediové vrženi do nebezpečného víru místních událostí. Jisté tedy je, že na stránkách komiksu se s Calovou učitelkou setkáme v době před vyhlazením řádu Jedi v důsledku rozkazu 66, po němž začíná příběh Fallen Orderu.

Star Wars Jedi: Fallen Order vyjde 15. listopadu letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz. Více informací o singleplayerovém příběhu učedníka Jedi Cala Kestise se dozvíte v našem preview.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama