Star Wars míří do VR prostoru
Novinka Star Wars míří do VR prostoru

Star Wars míří do VR prostoru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

V experimentu pro HTC Vive s názvem Star Wars: Trials on Tatooine se chopíte světelného meče. <strong>Aktualizováno o další detaily.</strong>

Reklama

Druhý update: Hra Star Wars: Trials on Tatooine byla potvrzena pro PlayStation VR. Exkluzivně pro PSVR má být také zatím nepřiblížený VR projekt na motivy Star Wars: Battlefrontu.

Update (15. 3. 2016 19:00): VR projekt Trials on Tatooine byl konečně oficiálně odhalen široké veřejnosti a spolu s odhalením přišly i další detaily. Trials on Tatooine mají nabídnout nejen virtuální návštěvu Tatooinu, pohled na ikonické titulky běžící vesmírem, na prolétající Millenium Falcon nebo možnost máchat kolem sebe světelným mečem. Nabídnout mají i příběh.

Trials on Tatooine se odehrávají po událostech Návratu Jediho, kdy se Luke Skywalker snaží o opětovné vybudování řádu Jedi. Hráč se ujímá role učedníka, který má za cíl připojit se k nově formovanému řádu, a tak se vydává na Lukův domovský svět, Tatooine. Tvůrci spolupracují s lidmi ze Star Wars Story Group, takže příběh VR projektu by měl spadat do oficiálního Star Wars kánonu.

Součástí experimentu je i možnost interakce s prostředím a jak se zdá, jde jen o začátek a LucasFilm a ILMxLAB chtějí využít virtuální realitu ještě víc. V ILMxLAB už pracují na projektech, které jsou větší než aktuální experiment a které si snad lidi budou moci vychutnat doma.

Původní zpráva (15. 3. 2016 9:20): V průběhu dnešní noci došlo k předčasnému odhalení projektu Star Wars: Trials on Tatooine určeného pro VR headset HTC Vive od Valve a HTC. Nečekejte však nějakou plnohodnotnou hru, zatím jde jen o experiment, který má na svědomí LucasFilm a Industrial Light and Magic Lab.

Soudě dle traileru se zdá, že podstatou Trials on Tatooine bude ovládání světelného meče a odrážení výstřelů Stormtrooperů (což by díky jejich pověstné mizerné mušce neměl být takový problém). To všechno ve virtuální realitě a v prostředí pouštní planety Tatooine.

Nutno říct, že slovo experiment může znamenat i to, že jde pouze o pokus, který nikdy nemusí spatřit světlo světa. Star Wars ve virtuální realitě má ale určitě velký potenciál, který by byla škoda zahodit, kromě toho není vyloučené, že Trials on Tatooine nejsou součástí něčeho většího.

Detaily se snad dozvíme po oficiálním odhalení, které zjevně ještě nepřišlo. Trailer byl totiž z oficiálních zdrojů stažen, ale na video se můžeme podívat díky včasnému reuploadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama