Star Wars od Visceralu bude skutečně akční adventura hraná z pohledu třetí osoby
Novinka Star Wars od Visceralu bude skutečně akční adventura hraná z pohledu třetí osoby

Star Wars od Visceralu bude skutečně akční adventura hraná z pohledu třetí osoby

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Hra bude podle všeho vážně podobná Uncharted. Navíc jsme se dočkali dalších náznaků o identitě a větším množství hratelných postav.

Reklama

Amy Hennig, scénáristka série Uncharted a hlavní mozek v pozadí nové Star Wars hry od Visceral Games, na červencové akci Star Wars Celebration prohlásila, že o chystaném titulu uslyšíme něco nového až během roku 2017. Díky výstavě PAX West tu ale přeci jen máme několik drobků, na které upozornil třeba kanál BattlefrontUpdates.

Sama Amy Hennig na PAX West potvrdila, že Star Wars hra od Visceralu bude akční adventurou hranou z pohledu třetí osoby, docela podobnou Uncharted. Srovnání s Uncharted jsme tu měli už několikrát, ale zároveň jsme tu několikrát měli tvrzení, že žánr ještě není jasně stanoven a podoba hry je spíše odhad. To byla dlouho do jisté míry pravda, nyní se ale ty odhady potvrdily.

Nutno říct, že stanovení žánru a pohledu ještě nevylučuje jinou častou spekulaci, a to že bude hra od Visceralu zasazená do otevřeného světa. Možné to určitě je, já osobně si ale na základě dřívějších náznaků myslím, že půjde o víceméně lineární, uzavřenou záležitost.

Amy Hennig dále znovu naznačila, že bychom mohli hrát za více než jednu postavu. Něco podobného naznačila už na Star Wars Celebration. Tam řekla, že ve světě Star Wars, konkrétně ve filmech a seriálech, neexistuje něco jako hlavní hrdina a vedlejší, podružné postavy. Vždy sledujeme nějakou skupinu. Například Luka, Hana, Chewbaccu a Leiu v původní filmové trilogii, Rey, Finna a Poea v nové trilogii nebo posátku lodi Ghost v animovaném seriálu Povstalci (Rebels).

Totéž se pokusí zobrazit i hra. Buď tedy budeme postupně hrát za více postav, což je nejčastější odhad, nebo bude alespoň hratelná postava velmi často obklopená kolegy. V každém případě nepůjde o převážně osamělé dobrodružství.

Aby toho nebylo málo, hrdinové nové hry mají být něco jako průšviháři a osoby, které na pohled nemají šanci vyhrát. Což je prý těžké reflektovat v hratelnosti. Z toho se dá usuzovat, že budeme hrát za povstalce nebo obecně někoho, kdo nemá Impérium příliš v lásce. Koncepty ukazané v minulosti koneckonců zobrazovaly snahu proplížit se kolem Stormtrooperů nebo kontakt s imperiální bezpečnostní službou známou pod zkratkou ISB.

Připomínám, že Star Wars hra od Visceralu stále nemá podtitul a její vydání je i nadále stanovené na rok 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama