Studio Maxis nabírá zaměstnance pro novou značku
Novinka Studio Maxis nabírá zaměstnance pro novou značku

Studio Maxis nabírá zaměstnance pro novou značku

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

1
Platformy Windows PC

Tvůrci série The Sims hledají kreativního ředitele pro novou live-service hru.

Reklama

Studio Maxis již dávno vytvořilo svůj vlastní herní žánr, kterého se drží bezmála dvacet let. První díl z mnoha lidmi milované série The Sims vyšel už v roce 2000 a dodnes se řadí mezi nejprodávanější PC hry v historii. Dnes již existuje čtvrtý díl a vývojáři do něj velmi aktivně přidávají nové herní prvky a možnosti, jak zatočit s životy těchto virtuálních lidí, potažmo simíků. Celé studio však započalo svoji kariéru již v roce 1987, kdy se několik vývojářů dalo dohromady, aby mohla vzniknout hra SimCity. I z té se stala velice úspěšná série, která však skončila v roce 2013, kdy vyšel prozatím poslední a ne moc oblíbený díl. Poslední velice úspěšnou značkou patřící této firmě je další simulátor, tentokrát simulátor evoluce Spore. I na tuto hru fanoušci s láskou vzpomínají a každým rokem volají po znovuzrození tohoto herního hitu.

Od roku 1997 studio Maxis patří pod EA. Jak dobře víme, EA neúspěch neodpouští a občas si libuje v zavírání věhlasných studií. Tento osud málem potkal i tento vývojářský tým, kdy po neúspěchu s již zmíněným SimCity z roku 2013 a nízkými prodeji čtvrtého The Sims internetem proletěla zpráva, že se studio Maxis zavírá. Skutečně tomu tak bylo a hlavní pobočka této firmy v americkém Emeryville ukončila svojí práci. Následně však EA oznámilo, že tým ze studia Maxis bude nadále spolupracovat s EA, a to v divizi EA Mobile. To je také důvod, proč se s různými mobilními Sims, SimCity a Spore od roku 2015 přímo roztrhl pytel.

Konzolovému a počítačovému hraní se tak doposud věnovali pouze ve formě přídavků pro The Sims 4 a jelikož je to již pět let stará hra a dodnes pravidelně vychází nové DLC, zdá se, že pro EA tato investice není ztrátová. Možná tak Maxis dostane další šanci vrátit se na výsluní. Jestli však někdo čeká další pokračování jedné ze slavných sérií, možná bude dost překvapený. Společnost totiž čerstvě hledá nového kreativního ředitele, se zkušenostmi jak s mobilními, tak počítačovými hrami. Ten posléze dostane svůj vlastní tým vývojářů pro práci na nové, doposud neoznámené IP. Žadatel na tuto pozici by měl mít zkušenosti s obsahem, který vytváří samotný hráč a také s live-service formou podpory. Posledním drobným vodítkem může být to, že výhodou pro žadatele je zkušenost s prací s licencovanými partnery.

Chápu, že je asi velice těžké si z těchto drobků udělat nějakou ucelenější představu, je však zřejmé, že v Maxis kutí něco zajímavého. Co to ale bude, na to si budeme muset ještě chvíli počkat a jen se modlit, že se nebude jednat o další mobilní hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama