Studio Sony Santa Monica propouští a ruší projekt
God of War Novinka Studio Sony Santa Monica propouští a ruší projekt

Studio Sony Santa Monica propouští a ruší projekt

Michal Burian

Michal Burian

13

Propuštěn byl dosud nespecifikovaný počet zaměstnanců. Co se děje u autorů God of War?

Reklama

IGN včera přineslo informaci od spolehlivého zdroje, který prozradil, že studio Sony Santa Monica začalo propouštět nespecifikovaný počet svých zaměstnanců a zrušilo dosud neoznámený projekt. Podle propuštěných vývojářů se jednalo o zbrusu novou značku - sci-fi hru, na které se podílel i Michael Angeli (Battlestar Galactica). Odhalena měla být na E3.

Sony spekulace oficiálně potvrdila a nechala se slyšet, že se jednalo o relokaci zdrojů pro prioritní projekty. "Nešlo o jednoduché řešení. Někdy je ale nutné provést změny a podpořit tak úspěch budoucích projektů. Propuštěným lidem jsme nabídli alternativní pracovní místa a odstupné."

Je zajímavé, že tým ze Sony Santa Monica se nedávno přestěhoval do nových kanceláří. Ve svém portfoliu mají především sérii God of War, naposledy God of War: Ascension pro PS3 z loňského roku.

Jedním z propuštěných je i lead designér Jonathan Hawkin. Ten rovněž potvrdil, že šlo o novou IP a Jon Blow, tvůrce The Witness, k tomu dodal, že je smutný aktuální postoj vydavatelů, kteří se bojí investovat do nových značek, které se mohou stát úspěšnými tituly. Kdyby to takhle chodilo dřív, tak tu pravděpodobně nemáme God of War, Call of Duty a další známé série.

I přesto má mít tvůrčí celek aktuálně ve vývoji tři projekty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama