Super Mario 3D World + Bowser's Fury má silný start
Animal Crossing: New Horizons Novinka Super Mario 3D World + Bowser's Fury má silný start

Super Mario 3D World + Bowser's Fury má silný start

Ondřej Partl

Ondřej Partl

5
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Jak vypadal žebříček nejprodávanějších her uplynulého týdne ve Velké Británii?

Reklama

V minulém týdnu vyšla další exkluzivita pro konzoli Nintendo Switch, tentokrát v podobě Super Mario 3D World + Bowser's Fury, což je vylepšená verze původního titulu z roku 2013, která v sobě navíc skrývá i dodatečný obsah.

Hře se zcela neochvějně daří jak v recenzích (90 bodů ze 100 na serveru Metacritic), tak i v prodejích, jelikož je titul třetím nejsilnějším launchem v rámci Mario série.

Proto se nelze příliš divit tomu, že ve Velké Británii uzmul první místo v žebříčku nejprodávanějších krabicovek, kdy se jedná o třikrát lepší start, než jaký měla původní verze v listopadu roku 2013.

Toto vydání následně také pomohlo dalším titulům z této série, kdy třeba Super Mario 3D All-Stars zažilo 11% navýšení svých prodejů, zatímco Super Mario Odyssey povyskočilo dokonce o 28 %.

V desítce nejprodávanějších her se navíc stále drží závody Mario Kart 8: Deluxe (na pátém místě). Ve "dvacítce" pak nalezneme dokonce 7 her z tohoto univerza.

Nový Mario tedy sesadil z trůnu Animal Crossing: New Horizons, které se v tomto žebříčku objevuje v podstatě už od vydání.

Kromě Maria ale vyšel ještě jeden výrazný titul, jímž je plošinovka Little Nightmares II (recenze zde). Ta se rozhodně povedla, přičemž v žebříčku obsadila krásné sedmé místo s tím, že se nejlépe prodávala pro PlayStation 4 (43 %) a Nintendo Switch (37 %), zatímco Xbox One (18 %) a PC (2 %) verze zaostávaly.

Na třetí místo povyskočila FIFA 21 (nárůst o 140 %), která je následována pavoučím dobrodružstvím s Milesem Moralesem (nárůst o 264 %), jelikož opět dorazila nová dávka konzolí PlayStation 5. S tím je spojeno i povyskočení Demon's Souls na sedmnáctou příčku, kdy prodeje narostly o 401 %.

Kompletní žebříček deseti nejprodávanějších titulů ve Velké Británii:

  1. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. FIFA 21
  4. Spider-Man: Miles Morales
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Call of Duty: Black Ops Cold War
  7. Little NIghtmares 2
  8. Minecraft (Switch)
  9. Assassin's Creed Valhalla
  10. Ring Fit Adventure

Celkový počet prodaných krabicovek čítal 270 000 kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama