Sushi ze 42. týdne aneb ryby a rýže japonských vývojářů
NieR: Automata Novinka Sushi ze 42. týdne aneb ryby a rýže japonských vývojářů

Sushi ze 42. týdne aneb ryby a rýže japonských vývojářů

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Livestream NieRu: Automata, novinky o Star Ocean: Anamnesis, The Alliance Alive, Summer lesson a nový Attack of Titan.

Reklama

Před časem jsem si uvědomil, že jsme zde ještě neměli recept na asi nejznámější japonský pokrm na západě. Na sushi (nebo suši, záleží na vás, jakému přepisu dáváte přednost) si připravíme speciální rýži. Vypereme ji ve vodě, dokud z ní neodteče všechna “bílá voda”, ale můžete ji taky nechat na 10 minut naloženou ve vodě. Pak dáme rýži vařit asi na 10 minut (rýže se musí vařit pod pokličkou a nemíchat). Občas musíme dolít vodu, aby se rýže nespálila. Pak necháme rýži asi 20 minut odstát pod pokličkou.

Pokud máme wasabi v prášku, rozředíme ho troškou vody, zamícháme a necháme přikryté. Připravíme si i řasy nori, syrovou rybu, nakrájíme zeleninu a přichystáme klasickou podložku z bambusu (s ní budeme sushi balit). Do rýže přilejeme zahřátý ocet s rozmíchaným cukrem a solí. Pořádně vše zamícháme a necháme rýži vystydnout.

Na rolovací podložku si položíte řasu lesklou stranou dolů. Do poloviny rozložíme rýži a umačkáme tak, aby držela pohromadě (aby se vám nelepila na ruce, doporučujeme oplachovat ve vodě s octem). Do půlky rýže vložíme rybu, zeleninu a potřeme i trochou wasabi. Narolujeme pomocí podložky a nakonec namočeným nožem nakrájíme sushi rolku na 8 dílků. Sushi podáme na talíři s wasabi, nakládaným zázvorem a sójovou omáčkou.

Dnes trochu delší recept máme za sebou a můžeme jít na duševní dlabanec.

Začneme sérií Final Fantasy, i když ne úplně standardním dílem. Mobius Final Fantasy je spin-off série, určený primárně pro chytré telefony. Nikde jsem se nedočetl, že by si vedl nějak špatně, spíše naopak a i první reakce na něj byly pozitivní, přesto se Square Enix rozhodl toto free-to-play Final Fantasy RPG přesunout z iOS a Androidu také na PC přes službu Steam, kde bude k mání od listopadu.

Již byla spuštěna předregistrace a to na oficiálních internetových stránkách hry. Square Enix pak bude opět odměňovat všechny zaregistrované hráče in-game bonusy, které se budou měnit (spíše přibývat) s počtem přihlášených uživatelů. Za 5000 předběžných registrací obdrží hráči Phoenix Down, Elixir za 10 000 a Revival Ticket za 15 000 registrací. Další milníky jsou Summon Ticket za 20 000 a Glow Star za 30 000. Níže se ještě můžete kouknout na oznamovací trailer.

Bandai Namco si pro PlayStation VR titul The Idolmaster: Cinderella Girls Viewing Revolution připravil na 16. listopadu nový obsah. Jde o novou skladbu "Atashi Ponkotsu Android" featuring New Idol Anzu Futaba, předmět Concert Lights Anzu Futaba (VR Ver.), jako bonus avatara (normální verzi vzhledu). Dále zde bude Produce List Band Anzu Futaba (VR Ver.) s bonusem v podobě avatara (verze Puchiderella) a Anzu Futaba Produce Set (VR Ver.), což je balíček nových Concert Lights a Produce List Band add-onů.

A ještě Bandai Namco Entertainment Asia. Jejich PlayStation VR exkluzivní titul Summer Lesson: Hikari Miyamoto nakonec vyjde v jihovýchodní Asii přes PlayStation Network na začátku roku 2017 a to s japonským dabingem a anglickými titulky.

Hra umožňuje hráčům komunikovat s dívkou jménem Hikari Miyamoto, přičemž její vývoj začal pouze jako zkoumání toho, co všechno může Bandai Namco vytvořit ve virtuální realitě. Po jeho ohlášení v roce 2014, kdy byla Summer Lesson použita jako součást tech dema pro PlayStation VR, získala si na celém světě silnou podporu fanoušků.

V minulém týdnu přinesl FuRyu informaci své nové hře pro 3DSko. Jde o RPG The Alliance Alive, které v Japonsku vyjde na jaře 2017. Začátkem tohoto týdne se pak objevily teaser stránky, následované ve čtvrtek plnohodnotným webem. Nicméně už první stránky odhalily 48 sekund dlouhé teaser video. The Alliance Alive sleduje příběh devíti postav a ten se bude měnit podle toho, jakou postavu si zrovna vyberete. Hru ale vyvíjí studio Cattle Call, které má na svém kontě hru Legend of Legacy a je to na vzhledu hry opravdu znát. O příběh se zasloužil tvůrce Suikodenu Yoshitaka Murayama. A o čem tedy hra bude?

Před tisíci roky byl svět obývaný lidmi napaden Asmodiany. Ti chtěli dostat pod kontrolu Chaos energii tohoto světa, tedy něco, co ohrožovalo jejich vlastní svět. Aby k tomu již dále nedocházelo, vytvořili na Zemi "velkou bariéru". Ta ale způsobila narušení magnetického pole Země, což vedlo ke zničení podnebí a navždy zmizelo "modré nebe". Posléze se jako další efekt změn, nazvaných "zkreslení", objevil oceán známý jako The Dark Chaos a ten rozerval ve všech směrech moře a spolkl mnoho měst. Většina lidí byla zabita a to málo co přežilo, zanedlouho podlehlo zákonům Asmodianů.

O několik set let později byla vláda nad světem rozdělena do několika zón a byla vytvořena nová hierarchická společnost s Asmodiany v čele. Vznikla tak úplně nová kultura. Nicméně, bez ohledu na to, kolik času už uplynulo, doutnají v lidech plameny odboje a do toho se svět začíná zase hýbat.

Ve hře The Alliance Alive existují oceánské proudy známé jako The Dark Chaos a všechna moře každého "světa" jsou jimi rozděleny. To komplikuje námořní dopravu a někdy tyto proudy úplně uzavírají některé oblasti. Právě v těchto nezávislých oblastech žijí lidé, ale vládnoucí Asmodiané jim říkají "zóny". Najdete zde světy plné ohně, místa kde stále prší nebo také vězeňský svět.

The Alliance Alive používá příkazový turn-based bojový systém, kde můžete ovládat až pětičlennou skupinu. Jedná se o systém, který klade důraz na tempo a nabízí funkci rychlého boje, který jej zrychlí až čtyřikrát. S nepřáteli budete bojovat až potom, co se jich v prostředí dotknete.

A ještě něco z minulého týdne, kdy spustil Square Enix stránky s tajemným robotem. Dnes už víme, že jde o novou hru, vytvářenou s tri-Ace a půjde o Star Ocean: Anamnesis pro iOS a Android. Díky prvnímu tweetu o hře už víme, že bude mít 3D akční souboje, probíhající v reálném čase a samozřejmě že bude v HD grafice. Na doprovodném obrázku je HD model Nel ze Star Ocean: Till the End of Time, která se objeví právě v nové mobilní hře.

Píše se hvězdný rok 539. Je to dva roky po bitvě a poválečná očista Pangalakticé federace a Kronosu je hladce dokončena. Federace se nyní těší životu v klidné harmonii. Mezitím je ale federační průzkumná bitevní loď GFSS-3214F, při zkoumání hlubokého vesmíru, napadena třemi pirátskými bitevními loďmi a její trup utrpí velké škody. Většina posádky z bitvy uprchne únikovými moduly, ale kapitán, který zůstane chránit loď, se rozhodne aktivovat nouzový hyperprostorový warpový skok. Ten se nezdaří a kapitán upadá v oslnivé záři do bezvědomí.

Kapitán se probouzí v galaxii, která je mimo jurisdikce federace, na planetě, kde je jen samá pustina. Poté, co nejprve prozkoumá oblast a zjistí svoje možnosti, narazí na ženu, pronásledovanou nebezpečným tvorem. Jsou zahnáni do kouta, ale podaří se jim uniknout na loď, zanechanou jako družice na oběžné dráze planety. Můžou za to schopnosti ženy, která k tomu používá speciální sílu, při které vyvolává speciální válečnické symboly. Kapitán nastaví kurz k Zemi, ale ta se zdá být nekonečně vzdálená. Zůstává tak daleko od domova, s minimem energie pro štíty lodi a s podivnou ženou, využívající neznámé symboly.

Hra nabídne multiplayerové bitvy až pro čtyři hráče, které mají mít velmi intuitivní akce, jako jsou výpady nebo úskoky. Objeví se zde různé postavy z celé série a dokonce budete moci ovládat ty postavy, které jste dříve nemohli. Potvrzení jsou prozatím Fidel a Miki ze Star Ocean, Reimi a Shimada ze Star Ocean 4, Cliff a Nel ze Star Ocean 3, Rena ze Star Ocean 2 a Roddick z jedničky.

Série Dnaganronpa nemusí sednout každému. A pokud vím, tak i v mém okolí ji lidi buď rádi mají nebo naopak vůbec ne. Na videoherním poli zábavy se brzy dočkáme dalšího dílu New Danganronpa V3 a tak vám nabízíme sadu 13 nových obrázků z Akademie pro nadané vězně, kde se bude hra odehrávat. Tato škola byla vytvořena pro vzájemné zabíjení šestnácti "Super High School Level" studentů. Najdete zde různé přístroje a zařízení, ale také učebny a chodby jsou zarostlé vegetací.

Školní Gifted System je speciální plán vlády na povzbuzení inteligentních dětí. Založen byl jako péče o nadanou mládež národa, o studenty u kterých se očekává, že budou do budoucna elitou národa. Výměnou za to jim byla slíbena různá zvláštní práva, jako jsou dotace, volební právo a právo být zvolen.

Gust vydal první pořádný trailer k Nights of Azure 2: Bride of the New Moon. Video nám blíže představí hlavní postavy tohoto akčního RPG, ale také hlavně předvede první útržky z hraní. Nights of Azure 2 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu 22. prosince, po něm má následovat západní vydání, ale neznáme doposud ani přibližný termín.

A dost bylo různých RPGéček a adventur a dáme si jednu bojovku. Jde o Chaos Code: New Sign of Catastrophe, což je pokračováním bojovky Chaos Code pro PS3. To se začne prodávat digitálně pro PlayStation 4 v Japonsku a i v Asii letos v listopadu. Distributor, FK Digital, také otevřel japonské a čínské oficiální stránky hry a s webovými stránkami v angličtině prý máme počítat co nejdříve. Pokud ale máte na hru zálusk, musíme vás zklamat. FK Digital se rozhodl nevydávat bojovku ani v Severní Americe a ani v Evropě, ale že když bude japonská a asijská verze obsahovat anglické titulky, můžeme si ji nechat dovést. Podívejte se tedy aspoň na novou dvojici trailerů. Vysvětlení základní herních systémů (první video) obsahuje i titulky v angličtině.

Jen tak mimochodem, myslíte si, že je Attack of Titan již vyčerpanou sérií? No Koei Tecmo si to asi nemyslí, protože v posledním Famitsu najdeme zprávu o adventuře Attack on Titan: Escape from Certain Death pro 3DS. Vyvíjí jej Ruby Party, kteří se normálně starají o sérii Neo Romance, takže to pro ně bude celkem novinka.

Hra nabídne originální příběh zasazený do jednoho starého hradu. Hlavním hrdinou je nová postava, která patří ke sboru průzkumníků. Ocitne se v zoufalé situaci poté, co ztratí své vybavení a zůstane ve hradě. Hráč se musí pokusit, po boku známé postavy, utéct. Při spuštění hry si můžete vybrat pohlaví hlavního hrdiny. Zvolíte-li muže, bude partnerem Mikasa, a pokud vyberete ženu, bude to Levi. Jak pak bude příběh postupovat, budete mít možnost setkat se s dalšími různými postavami. Děj se odehrává někdy v době prvního setkání se ženským titánem. Vývoj je v současné době asi na 30 procentech a tady je oficiální nastínění příběhu a první obrázky, které uveřejnilo Famitsu.

Při průzkumu jednoho ze starých hradů, je průzkumnická jednotka přepadena titány. Země se propadne, vše podlehne totálnímu chaosu a hlavní protagonista končí pádem do podzemní části hradu. Jen o vlásek unikne smrti, ale nemůže se vrátit na povrch, protože má svou výbavu pro 3D manévr rozbitou. Hlavní postava se dává dohromady s jedním "partnerem" a snaží se uniknout z hradního podzemí, ve kterém se skrývá tajemství, ale...?

Square Enix se pochlubil novým, netradičním trailerem ke hře Saga: Scarlet Grace. Netradiční je proto, že se zaměřuje na dobu načítání hry, protože to byl jeden z aspektů, který vadil hráčům v září na letošním Tokyo Game Show. Saga: Scarlet Grace má v Japonsku vyjít pro PS Vitu 15. prosince.

A teď trochu mobilní zábavy. Takary Tomy oznámili hru Zoids: Field of Rebellion. Jde o multiplayerovou on-line bitevní hru v arénách od Eighting pro iOS a Android. Na oficiálních stránkách hry byla spuštěna předběžná registrace a možnost zúčastnit se uzavřené bety. Žádosti budou přijímány do 6. listopadu a budete muset mít nainstalován Android verze 4.4 nebo vyšší. Bitvy budou probíhat mezi dvěma týmy a účelem bude zničit základnu svého soupeře.

Recenze z Famitsu Vol. 1455 s dvojicí zajímavých titulů. Aspoň pro mne, bohužel Crows dopadli katastrofálně:

Berserk and the Band of the Hawk (PS4) – 9/9/9/8 [35/40] Berserk and the Band of the Hawk (PS3) – 9/9/9/8 [35/40] Berserk and the Band of the Hawk (PS Vita) – 9/9/9/8 [35/40] Crows: Burning Edge (PS4) – 7/6/7/6 [26/40] FIFA 17 (PS4) – 9/9/9/9 [36/40] FIFA 17 (PS3) – 9/9/9/9 [36/40] FIFA 17 (XBO) – 9/9/9/9 [36/40] FIFA 17 (360) – 9/9/9/9 [36/40] Kamiwaza Wanda: Kirakira Ichibangai Kikiippatsu (3DS) – 8/8/9/7 [32/40] Konna Boku ga Sukuu Sekai (3DS) – 7/7/8/7 [29/40] Mercenaries Saga 3 (3DS) – 7/7/7/8 [29/40] Mighty Switch Force! 2 (3DS) – 8/7/8/6 [29/40] My Teen Romantic Comedy SNAFU TOO! Game (PS Vita) – 8/7/7/8 [30/40] Neo Atlas 1469 (PS Vita) – 8/8/10/7 [33/40] River City Ransom SP (3DS) – 8/7/7/9 [31/40] Saka Agari Hurricane Portable (PS Vita) – 7/7/7/6 [27/40] Sonic Boom: Fire & Ice (3DS) – 9/8/9/8 [34/40] Sword Art Online: Hollow Realization (PS4) – 9/8/7/8 [32/40] Sword Art Online: Hollow Realization (PS Vita) – 9/8/7/8 [32/40] Train Creator 3D (3DS) – 6/7/7/6 [26/40] World of Final Fantasy (PS4) – 9/9/9/9 [36/40] World of Final Fantasy (PS Vita) – 9/9/9/9 [36/40]

A v rychlosti:

Časopis V-Jump oznámil záměr Bandai Namca vydat v roce 2017 PlayStation 4 verzi Digimon World: Next Order v Japonsku jako Digimon World: Next Order International Edition. V Severní Americe a v Evropě bude k mání na počátku roku 2017 a oproti Vita verzi nabídne vylepšenou grafiku, tréningy Digimonů a větší vyvážení bitev. Dále cca 30 nových událostí v příběhu a 12 nových Digimonů (například Rosemon Burst Mode, ShineGreymon Burst Mode, Boltmon a MarineAngemon).

Falcom vydal na japonském PlayStation Store free verzi hry Tokyo Xanadu+ pro PlayStation 4. Toto demo nabídne úvod hry až po třetí kapitolu a uložená data mohou být použita v plné verzi hry. Stahovatelný obsah ale není kompatibilní s free verzí, která také podporuje rozlišení 4K u PlayStation 4 Pro.

Další vydané demo je ze hry Neo Atlas 1469 od Artdinku pro PS Vitu. Stahovat můžete zde. Demo má velikost 466MB a opět lze hrát od začátku až po kapitolu Cape of Good Hope a uložená data z dema mohou být přenesena do plné hry, která v Japonsku vychází 27. října.

Level-5 hodlá vydat hru Fantasy Life 2: Twin Moons and the Sacred Village na konzoli 3DS. Titul původně vyšel pro iOS a Android v roce 2012, ale Level-5 se jej na 3DSku rozhodl přejmenovat na Fantasy Life Online.

Inti Create pracuje na VR verzi hry Gal Gun a kupodivu se bude jmenovat Gal Gun VR. Více se dovíme 5. listopadu na Inti Creates Fan Festa 20th Anniversary.

Ve středu 26. října bude Square Enix pořádat live stream akce NieR: Automata. Začíná se ve 20:00 JST (tedy ve 13:00 u nás) a budou zde přítomni producent Yosuke Saito, režisér Yoko Taro a designér z Platinum Games Takahisa Taura. Sledovat jej můžete na YouTube nebo Niconico.

A to je dnes vše, uvidíme se zase za týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama