Přehled novinek z Japonska ze 45. týdne
Dragon Quest XI Novinka Přehled novinek z Japonska ze 45. týdne

Přehled novinek z Japonska ze 45. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnes nás čeká Atelier Ryza 2, Bravely Default II, Dragon Quest XI S, Mary Skelter Finale a mnoho a mnoho dalšího.

Reklama

Vítám naše pravidelné čtenáře u nového formátu zpráv a oznámení ze země vycházejícího slunce (a přilehlého okolí). Objem tamní produkce je prakticky stejně obsáhlý, jako ve zbytku světa a prakticky každý týden je napěchovaný novými oznámeními, trailery, nebo "jen" přestavením nových postav či třeba ukázkou soubojových systémů. To nejzajímavější vám budeme podávat v pravidelném souhrnu a přestože bezesporu půjde o informace z nejrůznějších oblastí a žánrů, najde si každý to, co mu nejvíc vyhovuje a co mu nejvíc chutná. To je také důvod, proč jsem se rozhodl každou pravidelnou dávku informací zakončit malým bonusem.

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy

Vydavatel Koei Tecmo a Gust vypustili do světa úvodní filmeček ze hry Atelier Ryza 2: Lost Legends & The Secret Fairy, ale doprovodili jej také novými záběry z hraní, pořízenými během oficiálního live streamu Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy and Surge Concerto DX. Další záběry z hraní a ukázku bitvy uvolnil Gust koncem týdne. Mimochodem, v úvodním filmu můžete slyšet ústřední píseň "Somewhen, Somewhere..." od japonského hudebního tria Clammbon.

Úvodní film

Záběry z hraní

V čase od 26:07 do 31:26 a 32:20 až 36:48.

Battle gameplay

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 3. prosince, v Severní Americe vyjde pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 26. ledna 2021 a hned 29. ledna v Evropě. Na západě bude PlayStation 5 verze v prodeji pouze digitálně. Jak již bylo oznámeno dříve, pokud si koupíte PlayStation 4 edici Atelieru Ryza 2, budete ji moci upgradovat na verzi pro PlayStation 5 bez jakýchkoli dalších poplatků. Stejně tak pokud si koupíte digitální verzi pro PlayStation 4, budete si moci zdarma stáhnout verzi pro PlayStation 5.


Bravely Default II

Nemůžu říct, jestli se na Atelier Ryza 2 těším hodně nebo opravdu hodně moc, ale prozatím je pro mne asi nejočekávanější hrou roku 2021 Bravely Default II. Na první pohled jde o velký posun co se týče grafiky, přechod z 3DSka na Switch sérii opravdu svědčí, ale svůj charakteristický vzhled si stále uchovává. Což můžeme vidět i na nových obrázcích od Square Enixu, doprovázaných novými informacemi, týkající se hlavních postav, světu hry, herních systémů a tříd postav.

Jak už jste mohli zjistit z dema, hlavním hrdinou je mladý námořník Seth, který se ocitá v jednom z pěti království Excillantu. Zde se setkává s Gloriou z Musy, uprchlou princeznou z království, které bylo zničeno zlými silami. Toto "zlo" se snažilo z království ukrást Krystaly. Dále se Seth setká se dvěma cestovateli Elvisem a Adelle, kteří se zase snaží rozluštit tajemnou magickou knihu. Na vás pak bude, abyste zastavili síly, které ohrožují nejen naše hrdiny a všechny obyvatele Excillantu.

Svět hry Bravely Default II působí velmi povědomě, ale nezapře určitý vývoj. Stále je vřelý a působí jako miniaturní zahrádka, ale na pohled je daleko krásnější. Na kontinentu Excillant, kde se příběh odehrává, najdete různé království i prostředí. Halcionia je země jarního vánku, malebná, bohatá na přírodní krásy a vládne ji král Placido, který je proslavený jako velký voják. Nezávislost na zemi Musa si Halcionia získala asi před 400 lety. Mnozí návštěvníci ji mají rádi kvůli velkému sortimentu lahůdek.

Kromě tradičního tahového bitevního systému, který kombinuje třídy (Job) a schopnosti postav, bude Bravely Default II používat lehce inovovaný systém Brave a Default, ve kterém si můžete dopředu naplánovat některé kroky. Klíčem k vítězství v bitvě je určení, kdy a zda vůbec použít funkci Brave nebo Default při správě Brave Points (BP).

Každá postava ve hře pak bude mít svou hlavní třídu (Main Jib) a podtřídu (Sub Job). Kombinováním různých tříd můžete používat najednou až dvě schopnosti. Můžete vytvořit univerzální vyváženou postavu, účinnou v útoku i při obraně, nebo postavu specializující se pouze na magii.

Mezi třídami najdete klasiku v podobě Freelancera (průměrná třída bez žádných zvláštních schopností, ale zároveň dokáže ochránit ostatní členy party), Vanguard (do jejich výbavy patří těžké brnění se štítem, mohou na sebe přitahovat nepřátelské útoky), White Mage (používá spoustu kouzel na zotavení a podporu), Black Mage (expert na černou magii, který pomocí silné magie dokáže zničit najednou několik nepřátel), Monk (útočník, využívající svých silných úderů pěstmi) a Thief (rychlý a akční, může nepřátelům ukrást různé předměty).

Bravely Default II vychází celosvětově pro Switch 26. února 2021.


Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

Square Enix připravil v tomto týdnu demo hry Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition. Toto demo je nyní k dispozici ve verzích pro PlayStation 4, Xbox One a přes Steam a Microsoft Store pro PC.

Demo nabízí úplný začátek hry, což je asi 10 hodin hraní a veškerý pokrok z dema půjde následně přenést do plné hry.

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition je nyní k dispozici pro Switch a celosvětově vyjde 4. prosince pro PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Steamu, obchodu Epic Games a Microsoft Store pro PC.


Mary Skelter Finale

Jen v krátkosti. Společnost Compile Heart vydala oficiální příběhový trailer ke hře Mary Skelter Finale, která vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 5. listopadu.

Mary Skelter Finale nabídne ukončení série „útěků z vězení“ v podání her Mary Skelter: Nightmares, Mary Skelter 2 a povídek z univerza Mary Skelter. Hlavní protagonista, který je uvězněn v „živém vězení“ Jail plném tvorů Marchens, se snaží za pomoci dívek Blood Maidens uprchnout. Poté, co konečně uprchnou z Jailu, narazí hlavní protagonista a skupina Blood Maidens na vznášející se věž Foul Feeding Overseer Tower a před ní stojící dívku popravčí Genocide Pink, kterou najdou mezi tisíci mrtvolami a s maniakálním smíchem na rtech.

Mary Skelter Finale bude mít stejné základní herní principy jako předchozí hry, ale také nabídne nové prvky, vytvořené právě pro finále série. Asi nejzajímavější novou funkcí je Zapping System, díky kterému se můžete v reálném čase postupně přepínat mezi několika protagonisty. Hráči budou navíc současně ovládat několik skupin, složených ze starých a nových postav a zkoumat s nimi 3D dungeony.

Mary Skelter Finale bude také obsahovat dobrodružný příběhový vizuální román, ve kterém se můžete seznámit s příběhem Mary Skelter: Nightmares, Mary Skelter 2, a hru Love Prison Tower Mary Skelter. Plus zde najdete také pokračování Love Prison Tower Mary Skelter s názvem Love Prison Tower Mary Skelter: True End, ale pouze v případě že si hru předobjednáte.


Ciel nosurge DX a Ar nosurge DX

Vydavatel Koei Tecmo a vývojáři z Gustu uvolnili první trailer a přímé záběry z hraní z chystaných her Ciel nosurge: Requiem pro Lost Star DX a Ar nosurge: Ode to an Unborn Star DX. Tyto záběry jste již dnes mohli vidět pokud jste byli nedočkaví a pustili si celé video z Atelieru Ryza 2. Pochází totiž také z oficiálního live streamu Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy and Surge Concerto DX.

Trailer

Gameplay

  • od 50:07 do 53:05 - Ciel nosurge: Requiem for a Lost Star DX - část 1
  • od 53:20 do 55:23 - Ciel nosurge: Requiem for a Lost Star DX - část 2
  • od 58:33 do 1:02:14 - Ar nosurge: Ode to an Unborn Star DX - část 1
  • od 1:02:39 do 1:04:12 - Ar nosurge: Ode to an Unborn Star DX - část 2

Ciel nosurge: Requiem for a Lost Star DX a Ar nosurge: Ode to an Unborn Star DX mají v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 28. ledna.


Sakura Kakumei: Hanasaku Otome-tachi

Vydavatel Sega a vývojáři z Delightworks vydali nový trailer k mobilní hře Sakura Kakumei: Hanasaku Otome-tachi, ve kterém nám představí Aogashimu z Imperial Combat Revue a Kyushu Flower Division.

Trailer byl prezentován během čtvrtého Aogashima Headquarters Reportu, ve kterém byly představeny následující postavy:

  • Imperial Combat Revue: Aogashima Flower Division - Shino Sakura, Fuka Aoshima a Asebi Mikohama
  • Imperial Combat Revue: Kyushu Flower Division - Mamiya Usumi, Yu Takachiho, Rin Shiranui, Mei Kokonoe, Himeka Tenjin, Angelica Tamano a Kusuno Imari

Sega také oznámila, že má na 13. listopadu naplánovaný pátý report Aogashima Headquarters Report a přidala novou cílovou odměnu za předběžnou registraci za 300 000 přihlášených zájemců. Odměnou jsou virtuální youtubeři Fubuki Shirakami a Marine Houshou, kteří se pak ve hře objeví jako dabéři. Nyní je předběžně registrováno více než 200 000 uživatelů.

Sakura Kakumei: Hanasaku Otome-tachi se odehrává ve stém roce éry Taišo. Japonsko se vzpamatovává ze škod, které utrpělo před 16 lety při katastrově Capital Catastrophe, a bylo nově zrekonstruováno díky novému typu energie Mirai, pocházející z duchovní síly.

Aktivací New Capital Tower totiž přestaly kvést sakury a začalo přibývat démonů zvaných Kouki, kteří po celé zemi útočili na lidi. V té době fungovala jako strážci lidí vládní organizace Great Imperial Combat Revue B.L.A.C.K. Tyto dívky zaútočily na zemi prostřednictvím úžasných živých vystoupení, během kterých zároveň chránily životy občanů. S příchodem energie Miraiem a B.L.A.C.K. si lidé mysleli, že když budou důvěřovat vládě, zajistí tím trvalý mír. jenže tato zdánlivá prosperita byla falešná.

Aogashima a Kyushu Flower Divisions trailer

Aogashima Headquarters Report #4

Gameplay trailer

Sakura Kakumei: Hanasaku Otome-tachi vychází v Japonsku pro iOS prostřednictvím App Store a pro Android přes Google Play ještě v letošním roce.


Saviors of Sapphire Wings & Stranger of Sword City Revisited

19. března vydá v Evropě NIS America znovu dva tituly od vývojářů ze studia Experience. Tedy vlastně znovu pouze jeden. Jedná se o hry Saviors of Sapphire Wings a Stranger of Sword City v Revisited verzi.

Saviors of Sapphire Wings vyjde poprvé na západě a nabízí neobyčejný příběh války, temnoty a síly vzájemných vztahů. Svět hry je pomalu ruinován poté, co vládce temnoty Ol=Ohma porazí Knights of the Round, kteří byli poslední obranou lidstva. O 100 let později se jeden z padlých hrdinů znovu probouzí k životu. Musí znovu vést do boje novou generaci hrdinů a porazit síly Ol=Ohmy a obnovit starý svět. Budete prozkoumávat dungeony, vyhýbat se pastím, brousit bojové schopnosti, porážet mocné příšery. Spojování se s novými spojenci můžete odemknout jejich skutečný potenciál a zjistit, proč je Saviors of Sapphire Wings označován jako klenot mezi JRPG.

A když pak projdete celý příběh Saviors of Sapphire Wings, budete se moci ponořit do světa hry Stranger of Sword City Revisited. Tato vylepšená verze původní hry, která byla velmi dobře přijata i na západě, je klasickým příkladem dungeon crawleru, plného různých bonusů v podobě rozšířených možností vytváření postav, různých herních událostí a nových předmětů a vybavení.


Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack

Nevím, kolik je u nás fanoušků Taiko her, ale rozhodně jde o velmi podařenou hudební věc, u které se na Switchi dokážete zapotit i bez dalších herních komponent. Stačí vám pouze Joy-Cony.

Bandai Namco teď připravuje kompilaci Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack a aby hráči zjistili co je čeká, vydala společnost dva nové trailery.

Trailer Rhythmic Adventure 1

Japonsku verzi traileru najdete zde.

Trailer Rhythmic Adventure 2

Japonsku verzi traileru najdete zde.

Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack vychází v Japonsku pro Switch 26. listopadu, ale na západě hned 3. prosince.


Gal Gun Returns

PQube a vývojáři z Inti Creates připravují 3 000 kusů speciální limitované edice Birthday Suit Edition hry Gal Gun Returns, která bude v prodeji na západě.

Birthday Suit Edition obsahuje:

  • 100stránkový artbook - The Sexy Chronicles of Gal*Gun
  • oficiální soundtrack na 3 CD obsahující všechny skladby doprovodné hudby
  • 6 kovových odznaků, každý představuje jednu z hlavních dívek
  • sběratelskou mince 10. výročí Gal*Gunu
  • 6 karet s obrázkem každé z hrdinek
  • speciální cover art s exkluzivním sexy obrázkem navrženým speciálně tvůrcem a ilustrátorem série Gal*Gun Itou-sanem
  • pár Safety Glasses, které mají každého ochránit před všemi sexy holkami

Gal Gun Returns vyjde v Japonsku a Asii pro Xbox One a Switch 28. ledna 2021 a následně v únoru 2021 přes Steam pro PC. Na západě vyjde hra pro všechny tři platformy v roce 2021.

Jen mne tak napadá, kdo všechno u nás asi hrál aspoň první díl. Já si ho prošel na Vitě a vzhledem k tomu že znám prodeje u Xzonu, moc lidí to asi nebude.


Labyrinth of Galleria: Coven of Dusk

V krátkosti, Nippon Ichi Software vydal ke hře Labyrinth of Galleria: Coven of Dusk nový trailer. Toto dungeon RPG vychází v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vita 26. listopadu.


Tabe-O-Ja

Akční bojovou hru Tabe-O-Ja bude nakonec pro Switch vydávat 28. listopadu společnost Bandai Toys. Hra bude v prodeji ve dvou edicích.

Full Set bude obsahovat kód ke stažení hry, Ouja Gear (což je předmět, který má hlavní hrdina hry a lze do něj Joy-Con, lahvička Extract Potion Pepper Ripper, 2x God Recipe (jedná se o plastové předměty podobné kartám, které lze propojit se hrou a vyvolat Tabe-Gami a 4x God Recipe Lite. Mini edice hry Tabe-O-Ja nabídne pouze kód ke stažení hry, 1x God Recipe a 2x God Recipe Lite.

Tabe-O-Ja je kuchařská akční hra, kde budete jako speciální kuchař Tabe-O-Ja vařit různá jídla včetně charakteristických japonských, západních a čínských pokrmů. Na pomoc si můžete různými pohyby Joy-Conů přivolávat Tabe-Gami které najdete v každém dobře uvařeném a chutném jídle. Díky nim si můžete vytvořit svůj vlastní originální tým Tabe-Gami a bojovat s ostatními kuchaři a jejich Tabe-Gami a vyhrát soutěž World’s Strongest Dish.

Tabe-Gami bydlí v chutných jídlech a můžete je povolat pomocí různých pohybů Joy-Conů, které jakoby kopírovaly dokončení vašeho jídla. Jde o různé vzory pohybů, vycházející z přípravy jídel včetně restování, skládání ingrediencí, vaření a dalších. Například musíte zvládnout jídlo smažit v ideálním rytmu anebo skládát ingredience tak, aniž by spadly ze stolu na zem.

Níže se podívejte na novou sadu trailerů a šestý díl animované séri Vol. 6: Infinite Appetite! Devour the World!

Čtvrtý oficiální trailer

Hraný trailer

Vol. 6: Infinite Appetite! Devour the World!


QV

Akční adventura QV vyjde pro Switch prostřednictvím eShopu Nintenda 26. listopadu pod taktovkou CFK. Vývojáři z Izzle oznámili, že bude anglické, francouzské, německé, japonské, korejské a čínské (zjednodušené a tradiční) titulky.

QV vypráví příběh dívky jménem Quby, která je musí chránit rovnováhu a harmonii mezi světy a dimenzemi. Ve hře prozkoumává ruiny starých světů a odkrývá tajemství ukrytá ve starověkých lokalitách. Hráči budou s Quby putovat napříč dimenzemi a hledat tajemství, která jsou ukryta v ruinách.

Kromě různých nepřátel musí Quby zvládnout projít různými pastmi, vyřešit puzzle a porazit golemy střežícími oltáře. Pomáhat ji bude speciální schopnost, se kterou ovládá dimenze. Díky tomu může Quby vytvářet portály, chodit po vodě a dělat mnoho dalších úžasných věcí. jejím pomocníkem je Varon, tučňák z jiného světa. Opustil svůj svět v době, kdy se rovnováha mezi dimenzemi stala nestabilní.


Forward to the Sky

Pokd vám to uniklo, tak titul Forward to the Sky vyjde pro Switch celosvětově 25. února 2021. Vydavatel Cosen a vývojáři z Animu Game připravili ve hře podporu anglického a japonského dabingu a titulky v angličtině, japonštině, němčině, španělštině, čínštině (tradiční a zjednodušené) a korejštině.


Buddy Mission: Bond

Ještě lehce zabrouzdáme do minulého týdne, kdy Nintendo společně s Koei Tecmo ohlásili novou adventuru Buddy Mission: Bond. Ta vyjde v Japonsku pro Switch 29. ledna 2021.

Hlavním hrdinou je policista Luke, který se od mala chce stát hrdinou, stejně jako jeho nevlastní zesnulý otec. Luke se setkává se zlodějem Aronem, přezdívaným Phantom Thief Beast, který prý způsobil krádežemi škody dosahující údajně několika stovek miliard. Jejich setkání výrazně jim od základů změní další osud. Budou muset začít spolupracovat v týmu, i když má každý úplně jiné ideály.

Příběh se odehrává na ostrově Mikagura, metropoli mezinárodního show businessu. V boji proti zločineckému syndikátu Discard se spojí čtyři lidé, každý se svými vlastními důvody, a vytvoří tajný vyšetřovací tým jménem Bond. jeho členy jsou policista Luke (dabing Ryouhei Kimura), Phantom Thief Beast Aaron (dabing Takashi Kondo), temperamentní ninja Mokuma (dabing Toshiyuki Morikawa) a chladnokrevný podvodník Chesley (dabing Daisuke Namikawa).

Klíčovým rysem adventury Buddy Mission: Bond je vytvoření dvoučlenných týmů, které budou vyšetřovat a zároveň infiltrovat organizaci Discard. Vy si vyberete dva ze čtyř členů týmu Bond a s nimi budete řešit problémy, které vám stojí v cestě. Klíčem k získání informací je ověření vlastností každého člena Bondu a schopnost dopátrat se s určitými členy týmu důležitých informací. V závislosti na informacích které získáte, se změní směr příběhu a trasa, kterou proniknete do úkrytu nepřítele. Při výběru dvojice je důležité přemýšlet a vybrat si pro danou práci optimální členy.

Návrhy postav má na svědomí Yusuke Murata, známý díky sériím Eyeshield 21 nebo One-Punch Man. Buddy Mission: Bond navíc vypráví příběh a dialogy klasickou komiksovou formou.

Oficiální stránky hry Buddy Mission: Bond najdete zde.


Chystané akce

Společnost Bandai Namco chystá ke 25. výročí série Tales of speciální live stream akci, na které se bude s producenty série diskutovat o vývoji dosavadních her. Těšit se máme nejen na technické detaily, ale i na vtipné historky. Následná diskuse bude zaměřena na otázky fanoušků a na odpovědi z různých průzkumů a zároveň můžeme očekávat oznámení nejnovějších informací ohledně mobilních her série Tales of, dalších chystaných událostech, o merchi chystaném k 25. letům série a mnoho dalšího. Datum a čas live streamu bude brzy oznámeno.

jen pro připomenutí, první hra ze série Tales of byla Tales of Phantasia, která vyšla v Japonsku pro Super Famicom 15. prosince 1995. Tím nejnovějším dílem bude Tales of Arise, která je ve vývoji pro PlayStation 4, Xbox One a pro PC.

Další chystanou online akci má na svědomí Kadokawa Game Linkage (zdroj Dengeki ONline). Jde o Falcom Day 2020 Winter, která se uskuteční ve spolupráci s Falcomem 20. prosince. Kromě nejnovějších informací o plánech společnosti Falcom na rok 2021 se zde mají objevit různí dabéři postav, prezident společnosti Falcom Toshihiro Kondo a také má dojít k živému vystoupení skupiny Falcom jdk Band. A samozřejmě bude přestaveno mnoho nového merche ke hře The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki.


Recenze Famitsu 1666

Na závěr si dáme souhrn recenzí z aktuálního čísla Famitsu 1666

  • Bakugan: Champions of Vestroia (Switch) – 6/7/7/8 [28/40]
  • Kingdom Hearts: Melody of Memory (PS4, Xbox One, Switch) – 9/9/8/8 [34/40]
  • Mad Father (Switch) – 7/7/8/7 [29/40]
  • Piofiore: Episodio 1926 (Switch) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Sakuna: Of Rice and Ruin (PS4, Switch) – 8/9/8/8 [33/40]
  • They Bleed Pixels (Switch) – 7/7/6/8 [28/40]
  • Watch Dogs: Legion (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 9/9/9/9 [36/40]

Bonus

A teď k bonusu, zmíněnému na začátku tohoto přehledu. Stejně jako jsou dnešní novinky sebrány z nejrůznějších herních žánrů a z různých zdrojů, můžeme v životě japonců najít ještě jednu oblast, která v sobě mixuje různé vjemy. Jde o tradiční japonské pochutiny. Ty jsou také bohaté na nejrůznější ingredience a mísí tak v sobě spoustu chuťových a čichových zážitků, které dokážou ve finále vyvolat celou řadu emocí. Dnes se zaměříme na druh jídla, které sice není v Japonsku tím nejtradičnějším, ale je to celosvětově nejoblíbenější a nejznámější pokrm. A abychom dnes nečerpali jen informace herní, vždy se vám pokusím v rychlosti nastínit i přípravu nějakého asijského pokrmu.

Příprava suši se skládá ze dvou částí, přípravy rýže a samotné tvorby rolek:

Asi 180 ml suši rýže důkladně propereme (klidně 7 krát) ve studené vodě a přilijeme 2 šálky vody (rýži nikdy při vaření nesolíme). Hrnec je celou dobu přikrytý pokličkou. Prudce uvedeme do varu a poté pozvolna vaříme 15 min. Potom hrnec odstavíme z plotny, dáme pod pokličku utěrku a ponecháme ještě 20 minut odpočinout. Na dně hrnce by správně měla zůstat tenká vrstva napečené rýže. Mezitím si připravíme směs rýžového octa na dochucení: do kastrolu dáme 3 lžíce rýžového octa, 2 lžíce mletého cukru a 1 čajovou lžičku soli. Zahřeje na plotně, lépe se tak ingredience rozpustí a spojí a nechat lehce vychladnout. Hotovou rýži vyklopíme do dřevěné hangiri nebo do skleněné misky a lehce tam vmícháme (nepoužíváme kovové nádoby) větší část nálevu z rýžového octa. Při promíchávání se snažíme nenarušit strukturu zrnek, spíše rýži převracíme. Někdo používá vějíř, aby rýže vychladla co nejrychleji. Správně připravená suši rýže je přirozeně lepkavá a optimálně drží potřebný tvar.

Pokračujeme tím, že si na stůl připravíme misku s vodou, do které přidáme trošku rýžového octa. Používá se jako oplach rukou, aby se nám rýže nelepila. Na bambusovou podložku si položíme plátek mořské řasy nori, lesklejší stranou dolů. Na matnější stranu naneseme vychladlou tenkou vrstvu rýže, pokud možno od bočního kraje ke kraji, vzdálenější okraj ponecháme volný kvůli slepení k sobě. Vrstva by měla být tenká (0,5 cm) a souvislá bez děr. Na kraj blíže k sobě umístíme ingredience, např. losos a avokádo (nebo tuňák, nastrouhaná mrkev, vejce, nakládaná ředkev, nakládaný okurek, mango, prostě cokoli vám chutná). Pak začneme suši rolovat. Pomocí bambusové podložky svineme suši a snažíme se jej s citem stahovat, ale dáváme pozor, aby řasa nepraskala. Prázdný konec nori navlhčíme vodou a ve finále srolujeme do požadovaného tvaru. Výsledkem by měla být pevná rolka. Hotovou rolku necháme asi 15 minut odležet, aby do sebe řasa mohla natáhnout vlhkost z rýže a lépe se krájela. Odřežeme okraje, poté rolku nakrájíme na 6 až 8 kousků

Suši je nejlepší jíst čerstvé, namáčené do sójové omáčky s rozmíchaným wasabi křenem. Jednotlivé kousky prokládejte pojídáním nakládaných plátků zázvoru.

Zdroj: Ryokutya2089, Gust, Square Enix,Nintendo, Koei Tecmo, NIS America, CFK, Dengeki ONline, Famitsu, asiafood.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama