Svět se mění a s ním musí i EA. Vydavatel propouští 350 lidí
Novinka Svět se mění a s ním musí i EA. Vydavatel propouští 350 lidí

Svět se mění a s ním musí i EA. Vydavatel propouští 350 lidí

Michal Burian

Michal Burian

11
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Další kolo propouštění v herním průmyslu.

Reklama

Videoherní průmysl meziročně roste a generuje více a více peněz. Navzdory tomuto faktu tu máme další kolo propouštění. Po společnosti Activision Blizzard, která se rozloučilo se zhruba 800 svými zaměstnanci, přichází na řadu Electronic Arts. Vydavatel již potvrdil, že o práci přijde 350 lidí z celkových 9000. Velká část z nich bude z Japonska a Ruska, kde EA uzavře své pobočky a přesune jejich záležitosti jinam - to se stalo i u nás, kdy v Praze skončilo EA Czech a od té doby náš trh (i s několika dalšími) řídí sousední Polsko.

„Dnes jsme jako společnost podnikli několik důležitých kroků, abychom mohli řešit výzvy a připravit se na další příležitosti. Díváme se napříč měnícím se světem kolem nás a je nám jasné, že s těmito změnami se musíme změnit i my. Chceme lépe plnit naše závazky, zdokonalovat naší organizaci a uspokojit potřeby našich hráčů. V rámci toho jsme provedli změny v naší marketingové a vydavatelské organizaci, v našich provozních týmech,“ poznamenal generální ředitel Andrew Wilson v oficiálním prohlášením.

„Je to důležité a nelehké rozhodnutí, nebereme ho na lehkou váhu. V EA jsme přátelé a kolegové, oceňujeme práci každého a uděláme vše, co je v našich silách, abychom se o tyhle lidi postarali, abychom jim mohli najít další pracovní příležitost,“ dodal Wilson. EA se bude snažit propuštěným nalézt nové pozice ve společnosti, ostatním dá odstupné.

Pokud pátráte po důvodu propouštění, EA tvrdí, že poslední finanční výsledky nenaplnily očekávání společnosti. Pravděpodobně v tom hrají roli horší prodeje Battlefieldu V a Anthem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama