Takhle měla vypadat zrušená akce Black 2
Novinka Takhle měla vypadat zrušená akce Black 2

Takhle měla vypadat zrušená akce Black 2

Michal Burian

Michal Burian

7

Na konci roku 2007 nebo začátkem roku 2008 mělo vyjít pokračování akce Black od Criterion Games. To se ale nestalo. Podívejte se na artworky.

Reklama

V roce 2006 vyšla zajímavá first-person střílečka Black od Criterion Games (Burnout Paradise) a společnosti Electronic Arts. Majitelé PlayStation 2 a prvního Xboxu si hru dost oblíbili a přáli si pokračování. To v britském studiu začalo vznikat 10 měsíců před vydáním původního Black a mělo dorazit na trh buď na konci roku 2007, nebo začátkem roku 2008. To se ale nikdy nestalo, protože EA titul raději zrušila.

Dnes jsme se dozvěděli, že ke zrušení v EA přistoupili poté, co vývoj neprobíhal podle jejich představ. Vydavatel se totiž s hlavními členy Criterion Games nedokázal dohodnout, jak by měl Black 2 vlastně vypadat. Tvůrci chtěli vytvořit právoplatné pokračování, v němž by Jack Kellar nadále pátral po Lennoxu na příkaz vlády USA. A tak začaly vznikat první koncepty a nákresy. To se ale EA moc nezamlouvalo a projekt měl být kompletně přepracován. EA měli v úmyslu zapomenout na první díl a celý Black restartovat. Po Criterion Games chtěli, aby se vrhli do práce na střílečce Black, která by nabízela kooperaci a neměla nic společného s prvním dílem. To se ale vůbec nezamlouvalo vývojářům a údajně měl kvůli tomu odejít i senior designér Stuart Black.

„Pokud si dobře vzpomínám, tak Stuart Black nemohl překousnout to, že by se na původní Black zapomnělo. Chtěl hru, která by úzce souvisela s prvním dílem. Nikdy ale nedošlo k vzájemné dohodě mezi ním a EA,“ líčí nejmenovaný důvěryhodný zdroj serveru unseen64.net.

Po odchodu Stuarta Blacka se na restartu ještě nějakou dobu pracovalo. V listopadu 2006 potom EA potichu v tiskové zprávě oznámila, že připravují nové SimCity a next-gen verzi Black. To dává zapravdu textu výše, tedy kooperativní střílečce, která by neměla příliš společného s původním Black.

Potom bylo o Black ticho. Až 5. června 2013 se o Black zmínil kreativní ředitel Criterion Games Alex Ward. Na svém Twitteru prozradil, že měli připravený i trailer na nový Black. Nechtěl o něm ale více mluvit. O něco později vydal dva screenshoty z traileru, po pár minutách je ale smazal. Co se však na internetu jednou objeví, to už nikdy nezmizí. Obrázky si můžete prohlédnout níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama