The Lord of the Rings: Adventure Card Game
Novinka The Lord of the Rings: Adventure Card Game

The Lord of the Rings: Adventure Card Game

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One pkgsrc Desková hra

Karetní hra podle skvělé deskovky nyní ve finální podobě i na konzolích. A co nás s Pánem prstenů ještě čeká?

Reklama

Franšíza The Lord of the Rings (po našem Pán prstenů) je stále živá. Předminulý rok jsme hráli akční Middle-earth: Shadow of War. Stále funkční je bezplatné MMO RPG The Lord of the Rings Online, které bylo vypuštěno už v roce 2007 a jež v letošním říjnu dostalo další přídavek The Lord of the Rings Online: Minas Morgul.

Na příští roky se připravují rovnou tři různé hry ze světa Pána prstenů. V roce 2021 má vyjít The Lord of the Rings: Gollum, což má být dobrodružná hra pro PC, PS4, X1 a Switch v hlavní roli s Glumem (Sméagolem) od německých Daedelic Entertainment. Ti právě do předběžného přístupu vypustili fantasy strategii A Year Of Rain a publikovali tancujícího smrťáka Felixe the Reapera. Takže jedou jak fretky.

 

The Lord of the Rings: Adventure Card Game

 

Američtí Monolith Productions, tedy autoři trojice her Middle-earth, ale také dřívější střílečkové řady F.E.A.R., ti pracují na dalším akčním RPG s otevřeným světem, které je ale teprve v prvotní fázi a nemá ani název, ani datum vydání, ani platformy. Čeká se, že nová hra nebude moc odlišná od dvojice posledních mlátiček ze Středozemě. Jelikož je vlastní Warner Bros, kterému patří práva na audiovizuální díla Pána prstenů, tak za licenci nemusí nic platit.

A nakonec Athlon Games z Los Angeles vyvíjí další MMO RPG umístěné do světa Pána prstenů, jež by mělo v daleko modernějším pojetí navázat na současné The Lord of the Rings Online. Pod Athlon Games patří Splash Damage, autoři multiplayerové složky Gears 5. Tento titul také nemá oficiální jméno, termín ani platformy, ale pro oba poslední je jasné, že nevyjdou dříve než přespříští rok.

A tak nejaktuálnější videohrou ze světa Pána prstenů je dobrodružná karetní hra The Lord of the Rings: Adventure Card Game. Ta byla nejdříve vydána ke konci léta pro PC ještě v ne zcela hotové podobě, aby její finálka nedávno dorazila nejen na PC, ale také na konzole PS4, X1 a Switch v cenách od pětistovky výše.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?=1&v=ATw0S6iUByU&[/embed]

 

The Lord of the Rings: Adventure Card Game je videoherní varianta podle mne nejlepší deskové hry pro sólo hraní, kterou koupíte i u nás v češtině jako Pána prstenů – karetní hru. Ta je sice složitějšího kalibru (jen jeden tah se skládá z tolika fází, že jsem jich tolik jinde neviděl), ale pro jednoho naprosto parádní! Dá se kooperativně hrát až ve čtyřech, k tomu ale musíte mít dvě balení.

A právě podle této karetní hry je postavena její videoherní verze The Lord of the Rings: Adventure Card Game, ovšem nejedná se o pouhý převod, videohra je do jisté míry svébytnou a odlišnou karetkou na stejném principu. Nyní si ji můžete zahrát v dokončené a finální podobě na všech možných platformách.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama