The Settlers: New Allies Novinka The Settlers se opět hlásí o slovo, známe nové datum vydání

The Settlers se opět hlásí o slovo, známe nové datum vydání

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Windows PC

Hra dostala podtitul, dočkala se řady změn a českých titulků.

Reklama

Reboot real-time strategické série The Settlers už je ve vývoji opravdu dlouhou dobu. V lednu letošního roku jsme se dočkali bety (naše dojmy najdete zde), ale na plánované vydání v březnu už nedošlo, naopak vývojáři oznámili další z řady odkladů. Po víc než půl roce se vývojáři ze studia Ubisoft Düsseldorf znovu přihlásili o slovo a přinesli přibližně pětiminutové video s novými informacemi. Tou první je, že hra dostala podtitul, který zní New Allies. Kromě toho se však dočkala řady vylepšení.

Hráči se mohou těšit na plynulejší zážitek, nové možnosti cestování po mapě, lepší využití jídla, vylepšené UI či nastavení kláves. Hra dostane také příběhovou kampaň o 13 misích, Hardcore mód (dříve známý jako Onslaught), který se dočkal spousty vylepšení, dále nové mapy (celkově je jich už 12) a změnit prošly také jednotlivé frakce, jež mají unikátní jednotky. Přepracována byla ekonomika, především výroba a použití nástrojů, i systém výzkumu. Do hry byl přidán lesník, který byl jednou z nejvíce žádaných funkcí, umožňuje totiž sázet stromy, což v betě možné nebylo.

Co se týče vydání, The Settlers: New Allies dorazí 17. února 2023 na PC, a to s českými titulky. Ve vývoji jsou však také verze pro konzole Nintendo Switch, PlayStation i Xbox a také streamovací služby GeForce Now a Luna. Všechny platformy budou mezi sebou mít cross-progression a cross-play.

Titul si můžete předobjednat už nyní. V den vydání bude dostupný ve službě Ubisoft+.

Nakonec dodám, že ve čtvrtek 1. prosince se bude konat livestream, kterým nás provede creative director Christian Hagedorn, v akci uvidíme režim Skirmish. Vysílání začíná v 17:00 našeho času a sledovat ho půjde na Twitchi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama