THQ mohlo spolupracovat s tvůrci Call of Duty
Call of Duty Novinka THQ mohlo spolupracovat s tvůrci Call of Duty

THQ mohlo spolupracovat s tvůrci Call of Duty

Michal Burian

Michal Burian

6

Jason West a Vince Zampella, zakladatelé Infinity Ward a série Call of Duty, mohli spolupracovat s THQ, které nesouhlasilo pouze s jednou velmi důležitou věcí.

Reklama

Danny Bilson, šéf THQ, pro server Wired uvedl, že vydavatelství mohlo spolupracovat s tvůrci Call of Duty série. Když Jason West a Vince Zampella hledali pro své nově vzniklé studio vydavatelskou společnost, oslovilo je THQ, které bohužel neuspělo, jak prozradil sám Bilson:

"Chyběl nám jeden jediný bod, abychom s Respawn podepsali smlouvu o vzájemné spolupráci. Víte, našim úkolem je budovat nové IP. West a Zampella si ale chtěli ponechat práva na hry, které vytvoří a s tím THQ bohužel nemohlo souhlasit, také jsme chtěli nové IP vlastnit."

Zampella vše následně pro Wired potvrdil a uvedl následující: "Znám Dannyho Bilsona mnoho let, takže jsme hovořili i s THQ o vzájemné spolupráci. Pokud jde ale o vlastnictví IP, upřímně řečeno, po tom s čím jsme si prošli s Activisionem, chceme mít kontrolu nad svou IP a vlastnit ji. Na to bohužel nechtělo THQ přistoupit."

Respawn následně podepsal smlouvu s vydavatelskou společností Electronic Arts, která souhlasila, že si vývojáři mohou ponechat vlastnictví svých nových IP.

THQ nadané tvůrce série Call of Duty nezískalo, místo toho získalo několik zajímavých talentů, jako je hollywoodský režisér Guillermo del Toro nebo Tomonobu Itagaki, autor Dead or Alive.

Pro úplnost dodejme, že Respawn podle dostupných informací pracuje na zbrusu nové střílečce, která vyjde ve verzích pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama