THQ Nordic koupili HandyGames, EA zase Industrial Toys
Novinka THQ Nordic koupili HandyGames, EA zase Industrial Toys

THQ Nordic koupili HandyGames, EA zase Industrial Toys

Michal Burian

Michal Burian

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Vývojáři a vydavatelé menších titulů pro mobily, VR i konzole.

Reklama

Rakouská společnost THQ Nordic (dříve Nordic Games) byla opět na nákupech. Po rozsáhlé investici do majetku zkrachovalého vydavatelství THQ (krom jiného značky Darksiders, Red Faction a MX vs. ATV), odkupu franšíz Desperados a Jagged Alliance a z poslední doby spolknutí Koch Media s Deep Silver (série Metro, Saints Row nebo Dead Island) za 121 milionů euro se tentokrát firma rozšířila o německého vydavatele a vývojáře HandyGames.

THQ Nordic koupili 100 procent akcií za milion eur s tím, že bonusy mohou být až do výše 1,5 milionu euro. THQ Nordic pod svá křídla získali všechny licence na mobilní a konzolové verze, včetně Aces of the Luftwaffe: Squadron pro Switch, Townsmen nebo Clouds and Sheep.

Společnost HandyGames byla založena v roce 2000 a dnes zaměstnává zhruba 50 lidí. Za 18 let dokázali v Německu vydat více než 150 her na mnoho platforem. V poslední době se zaměřovali na iOS, Android, Oculus Rift, Samsung Gear VR, HTC Vive, Android TV i na digitální verze her pro aktuální generaci konzoli.

Důležité je, že THQ Nordic chtějí HandyGames zachovat. Stále půjde o vývojáře a vydavatele soustředícího se na menší tituly.

Konkurenční Electronic Arts se také mohou pochlubit novým nákupem. Nově tomuto gigantu patří kalifornské studio Industrial Toys, zaměstnává pouhých 14 osob a od roku 2012 vytvořilo dvě hry: v roce 2015 pro iOS střílečku Midnight Star a o rok později pokračování Midnight Star: Renegade pro iOS i Android. Vypadá to, že EA budou chtít nadále využívat své zavedené značky a protlačit je na mobily, před necelým měsícem jsme na E3 viděli Command & Conquer: Rivals.

Industrial Toys vedou Alex Seropian, Tim Harris a Brent Pease. První jmenovaný je hodně známý, je spoluzakladatelem Bungie a velkou měrou se podílel na vzniku sci-fi série Halo pro Microsoft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama