THQ Nordic: O Metru Exodus rozhodla Koch Media
Novinka THQ Nordic: O Metru Exodus rozhodla Koch Media

THQ Nordic: O Metru Exodus rozhodla Koch Media

Michal Burian

Michal Burian

55
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Kdo může za to, že PC verze Metra Exodus bude výhradně přes Epic Games Store?

Reklama

Včerejší kauza pokračuje. Společnost Deep Silver včera večer oznámila, že PC verze Metra Exodus se bude prodávat výhradně přes Epic Games Store, a to po dobu jednoho roku. Poté se post-apokalyptická akce na Steamu objeví. Epic Games si tak zaplatil exkluzivitu a Metro se stalo druhým velkým titulem letošního roku, jenž bude chybět na Steamu - tím prvním je The Division 2 od Ubisoftu. Studio 4A Games tvrdí, že peníze Epicu pomohou při vývoji dalšího projektu.

Kdo ale tohle rozhodnutí udělal? Dle THQ Nordic jde o rozhodnutí Koch Media, tedy dceřiné společnosti, která má pod sebou i Deep Silver a značky jako Metro, Saints Row nebo Homefront. Právě o Koch Media rozšířila THQ Nordic loni v únoru své portfolio, když je koupila.

„Nechceme v budoucnu kategoricky vyloučit možnost časových exkluzivit pro kteroukoli z našich her, ale v současné době chceme, aby si hráči mohli zvolit platformu dle svých přání a aby naše hry byly k dispozici pro co nejvíce hráčů,“ stojí ve vyjádření THQ Nordic.

Včera se k situaci vyjádřil i Steam, na produktovou stránku Metra Exodus, kde již nelze hru předobjednat, uvedl:

„Později během dnešního dne bude prodej Metra Exodus na Steamu ukončen z důvodu rozhodnutí vydavatele učinit hru exkluzivní pro jiný PC obchod. Vývojáři a vydavatel nás ujistili, že všechny předešlé prodeje hry na Steamu budou na Steamu také naplněny, vlastníci hry na Steamu tak budou moci přistupovat ke hře a všem budoucím aktualizacím a DLC přes Steam.

Myslíme si, že rozhodnutí odstranit hru je nefér vůči zákazníkům Steamu, zejména po dlouhém období předprodeje. Omlouváme se zákazníkům Steamu, kteří očekávali, že bude titul dostupný ke koupi během data vydání 15. února, avšak o rozhodnutí jsme byli informováni teprve nedávno a měli jsme omezený čas na to, abychom všechny informovali.“

Metro Exodus s českými titulky předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk. Hra vyjde 15. února na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama