THQ Nordic podporují rozhodnutí Koch Media prodávat Metro Exodus na Epic Storu
Novinka THQ Nordic podporují rozhodnutí Koch Media prodávat Metro Exodus na Epic Storu

THQ Nordic podporují rozhodnutí Koch Media prodávat Metro Exodus na Epic Storu

Jan Kalný

Jan Kalný

40

Spoluzakladatel za rozhodnutím Koch Media plně stojí.

Reklama

Celá situace okolo Metra Exodus a jeho dostání pouze na Epic Games Storu po dobu přibližně jednoho roku je neskutečný chaos, který působí, jako by ještě neměl dlouho dobu skončit. Většina lidí ani pořádně neví, kdo je v tom nevinně a na koho házet špínu. Ve hře hraje roli takových entit - od 4A Games a THQ Nordic přes Koch Media a Deep Silver až po Valve se Steamem a Epic s Epic Games Store - že se tomu ani nejde divit.

Kdo za to tedy všechno může? Podle THQ Nordic bylo rozhodnutí přesunout Metro Exodus na Epic Games Store čistě ze strany Koch Media, kteří značku Metra vlastní, jak jsme psali před několika dny.

Na webu pro investory se ovšem spoluzakladatel THQ Nordic, Lars Wingefors, nechal slyšet, že při Koch Media stojí.

„Plně podporuji autonomii našich podskupin (například právě Koch Media, pozn. redakce) a jak provozují jejich byznys. Věřím, že je to v zájmu celé společnosti, a ve finále i zákazníka, aby všechna rozhodnutí byla udělaná někým, kdo má k danému trhu blízko. [...] Pevně věřím, že v Deep Silver a Koch Media důkladně zvážili všechny výhody, nevýhody, možnosti a risky v jejich rozhodnutí vydat hru na Epic Games Storu. A takové rozhodnutí má mou plnou podporu.”

„Také vidím, že je tu trochu zmatek ohledně našich dvou THQ Nordic entit - mateřské společnosti a té operující ve Vídni. Jak už jsem zmiňoval naším akcionářům minulý rok, mateřská společnost bude měnit své jméno, aby lépe vyjadřoval její statut.”

Aby to všem dávalo smysl, THQ Nordic AB má pod svým palcem dvě společnosti - THQ Nordic GmbH a Koch Media. Zatímco THQ Nordic patří například Darksiders nebo Wreckfest, Koch Media patří zase Deep Silver, kterým patří právě Metro.

Znovu tedy jenom připomínáme, že jenom o pár dní dříve twitterový účet THQ Nordic (těch co vlastní Darksiders) prozradil, že společnost nevyvrací možnost časových exkluzivit nebo aby se jejich další tituly na Epic Games Storu objevily. Avšak tvrdí, že chtějí dát zákazníkům možnost si hry pořídit na jejich oblíbené platformě, a tudíž je chtějí mít na co nejvíce obchodech. Což zatím plní. Takové Darksiders 3 totiž najdete nejen na Steamu i Epic Games Storu, ale například i GOG.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama