Tim Willits opouští po 24 letech studio id Software
Novinka Tim Willits opouští po 24 letech studio id Software

Tim Willits opouští po 24 letech studio id Software

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Willits dá studiu, v němž pracoval nejen na sériích Quake a RAGE, sbohem zhruba za týden.

Reklama

Když se řekne id Software, někteří hráči si v otázce jeho nejvýraznějších zaměstnanců nejspíš vybaví jména jako John Carmack nebo John Romero. Jiní však určitě zmíní jiného veterána, a to Tima Willitse, který v id Software začal pracovat už v roce 1995 jako level designér. Postupem času se vypracoval na pozici ředitele studia, v němž pracoval neuvěřitelných 24 let. Teď ale dává tvůrčímu týmu zodpovědnému za základní kameny žánru stříleček z pohledu první osoby sbohem.

Willits, jenž byl dlouhá léta veřejnou tváří studia a sérií jako Quake či RAGE, oznámil odchod z id Software po 24 letech prostřednictvím Twitteru. Mimo jiné tvrdí, že během té úctyhodné doby pracoval s nejlepšími lidmi v průmyslu na mnoha skutečně úžasných hrách. Jedním z nejvýznamnějších bodů jeho kariéry byl vždy QuakeCon a právě po skončení jeho letošního ročníku, který proběhne od 25. do 28. července, id Software opustí. Po skončení akce oznámí, co bude ve věku 47 let dělat dál.

Na Twitteru se také dočteme, že hry, na nichž v id Software aktuálně pracují, jsou v dobrých rukou, a tak jejich existenci Willitsův odchod nijak neovlivní. Pokud jde o projekty, o nichž víme, v Texasu se momentálně věnují podpoře Quake Champions a RAGE 2, díky nimž jsme mohli vídat Willitse dost často, a vývoji DOOMu Eternal. Ten je primárně v rukou Martyho Strattona a Huga Martina, kteří nový DOOM prezentovali i na letošní výstavě E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama