Todd Hollenshead opouští prezidentské křeslo id Software
RAGE 2 Novinka Todd Hollenshead opouští prezidentské křeslo id Software

Todd Hollenshead opouští prezidentské křeslo id Software

Michal Burian

Michal Burian

19

Po sedmnácti letech končí v id Software Todd Hollenshead, aby se mohl věnovat osobnímu životu.

Reklama

Společnost id Software se zapsala do historie vývoje her jako Doom, Commander Keen, Quake, Wolfenstein nebo Shadow Knights. V posledních letech se ji ale nedaří podle představ a má problémy se přeorientovat na dnešní standardy a touhy hráčů. V říjnu roku 2011 vyšla zajímavá post-apokalyptická akce Rage, která svým obsahem zaujmula mnoho hráčů, na úspěch to ale i přesto nestačilo, což vyústilo v to, že druhý díl byl nakonec zrušen. Nemluvě o zdlouhavém vývoji čtvrtého dílu hororové série Doom. Nedávno jsme se dozvěděli, že hra musela být přepracovaná. Jen tak se jí asi nedočkáme.

Možná i kvůli tomu se rozhodl prezident id Software opustit křeslo a přenechat svou pozici někomu jinému. Todd Hollenshead se tak po sedmnácti letech loučí. Podle tiskové zprávy se tak rozhodl, aby se mohl začít naplno věnovat svému osobnímu životu a rodině. Určitý podíl v tom ale mohl sehrát i neúspěch s Rage a vývoj Doom 4. I když, Hollenshead byl pouze představitelem firmy a všechnu vinu na něj pochopitelně nemůžeme ani nechceme shazovat.

"Po mnoha letech se Todd Hollenshead rozhodl opustit studio id Software a věnovat se svým osobním zájmům. Todd nebyl součástí vývojového týmu, i přesto byl důležitým členem, který je nedílnou součásti úspěchu id Software. Přejeme mu jen to nejlepší," komentoval odchod prezidenta Pete Hines z Bethesdy pro IGN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama