Třeboň už počtvrté ožije světem her
Novinka Třeboň už počtvrté ožije světem her

Třeboň už počtvrté ožije světem her

Redakce

Redakce

1

Nahlédněte od pátku do soboty do kuchyně českých i zahraničních tvůrců a vyzkoušejte si to nejzajímavější z připravovaných novinek.

Reklama

Od pátku 9. května do soboty 10. května proběhne v Třeboni další ročník herního festivalu GameDay, který návštěvníky nechá nahlédnout do kuchyně českých i zahraničních herních tvůrců a umožní jim vyzkoušet si to nejzajímavější z připravovaných novinek.

Stejně jako v předchozích třech letech, i tentokrát přijedou nezávislí herní vývojáři do Třeboně předvést svou tvorbu a dokázat, že hry mohou být i umění. Návštěvníci se opět mohou těšit na promítání her v kině, užitečné přednášky i setkání se samotnými autory.

Festival začíná v pátek odpoledne dílnou pro začínající herní tvůrce a vystoupením zahraničních hostů. Pozvání do Třeboně tentokrát přijali finský umělec Olli Harjola, autor oceňované hry The Swapper a také Clemens Scott z rakouského studia Broken Rules, proslavený tituly Chasing Aurora či AYIM.

Po celou sobotu pak budou v sále třeboňské Besedy k vidění stánky nezávislých českých studií s ukázkami jejich současné tvorby. Návštěvníci si zde budou moci poprvé prohlédnout a vyzkoušet připravované novinky týmů Allodium, Dreadlocks, Fun 2 Robots, Circus Atos, Mad dream factory či Lipa Learning.

Zároveň na stejném místě proběhne i pásmo přednášek o vývoji aktuálních českých projektů, budoucnosti enginu Unity 3D, hrách pro předškolní děti či novém evropském podpůrném programu Kreativní Evropa. Celý festival GameDay je přístupný zcela bezplatně a jako obvykle bude stát za to!

Více na www.gameday.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama