Tutoriál jak hrát SimCity bez připojení k internetu
SimCity Novinka Tutoriál jak hrát SimCity bez připojení k internetu

Tutoriál jak hrát SimCity bez připojení k internetu

Michal Burian

Michal Burian

13

Konečně, Maxis včera vydali update 10, který kromě jiného přidal offline mód umožňující hrát SimCity bez připojení k internetu. Meghan McDowell si pro vás připravila tutoriál.

Reklama

Aktualizace s pořadovým číslem deset prošla úspěšně finálním testováním a vývojářům ze studia Maxis nic nebránilo v tom ji vydat. Již včera k večeru jste si mohli z Originu stáhnout update 10 a užívat si hraní budovatelského strategického simulátoru SimCity bez připojení k internetu.

,,Po aktualizaci 10 můžete stále hrát v regionech sami nebo s ostatními hráči z celého světa. Změnou v režimu jednoho hráče je, že nyní můžete hrát sami v offline módu. A protože jsou vaše hry v tomto módu ukládány u vás, můžete ukládat a opět načítat vaše milovaná města," vysvětlil zástupce Maxisu na oficiálním blogu.

Něco navíc

To bylo keců ze strany vedení Maxisu, že SimCity nemůže bez neustálého připojení k serverům fungovat. Viceprezidenta Lucy Bradshaw v prosinci 2012 tvrdila, že nový engine pro některé výpočty využívá vzdálené servery EA, aby nebyl zatěžován váš procesor.

,,GlassBox engine řídí v SimCity všechno, od budov, ekonomiku, obchodování až po simulaci chování jednotlivých občanů města. To samozřejmě vyžaduje obrovské množství výpočetního výkonu. Abychom tolik nezatěžovali hráčův procesor, rozhodli jsme se část rozdělit mezi váš počítač a servery EA," řekla Lucy Bradshaw.

Insider z Maxisu záhy vše popřel s tím, že servery jsou určeny pouze pro zprávy a spolupracování mezi jednotlivými městy v regionu.

,,Na samotné hraní nemají servery vliv. Nevím proč Bradshaw tvrdí něco jiného, možná to špatně pochopila nebo dostala špatné informace."

Co tedy servery přesně dělají? Synchronizují vaši hru s ostatními v regionu, abyste mohli obchodovat apod. Jednou za čas na server odešlete určité množství dat, která se řadí do fronty a po nějaké době jsou zpracovány a odeslány zpět.

Michal Burian je šéfredaktor Zingu, sledovat ho můžete na Twitteru @BurianMichal nebo na Google+ MichalBurianCZ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama