Tvůrce série Madden žaluje EA o miliony
Novinka Tvůrce série Madden žaluje EA o miliony

Tvůrce série Madden žaluje EA o miliony

Michal Maliarov

Michal Maliarov

6

Společnost Electronic Arts má na krku tučnou žalobu. Tvůrce série Madden NFL totiž tvrdí, že je mu společnost dlužna na poplatcích, a také potenciálních výdělcích, jež činí miliardy dolarů.

Reklama

Robin Antonick říká, že stvořil sérii amerického fotbalu, která prodala více jak 85 milionů kopií za posledních 20 let. Robin prý také podepsal v roce 1986 smlouvu s EA, díky které mu náleží poplatky ze všech verzí her, jež vyšly po originálu na platformy Commodore 64, MS Dos a Apple II.

Zpravodajský server Reuters hlásí, že se Antonick v Kalifornii domáhá soudu. Jeho stížnost zní následujícím způsobem: „Teprve nedávno, kdy série Madden slavila dvacáté narozeniny, si Antonick všiml, že EA již nevyvíjí specifické verze hry Madden NFL, jak tomu bylo dříve. Současná generace softwaru se tak liší od té, jež vytvořil Antonick.“

Antonick, který prý nedostal svůj podíl už od roku 1992, věří, že společnost Electronic Arts záměrně změnila jádro softwaru, aby se s ním nemusela dělit o zisky. Nehledě na to, že prý stál Antonick za veškerou technologií využitou ve hře. Za posledních několik let probíhaly mezi EA a Antonickem debaty. Jak to ale vypadá, nedospěly ke zdárnému konci. Budeme vás informovat, jak se situace vyvine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama