Tvůrci Metra Exodus přibližují vývoj zbraní
Novinka Tvůrci Metra Exodus přibližují vývoj zbraní

Tvůrci Metra Exodus přibližují vývoj zbraní

Martin Cvrček

Martin Cvrček

27

Na zbraních si vývojáři dávají záležet, a tak mají být po všech směrech propracované a mnohdy dost svérázné.

Reklama

Nedávno se americký magazín Game Informer zaměřil na vývoj očekávaného Metra Exodus. Vše, co časopis přinesl v textové formě, jsme využili při tvorbě našeho nedávného preview. Rozsáhlý článek Game Informeru však postupně doplňuje série několika videí ze zákulisí vývoje. Ve většině z nich lze vidět a slyšet to, co už víme, ale jsou tu i výjimky. Třeba poměrně čerstvé povídání o tvorbě zbraní.

Sergei Karmalsky, který ve studiu 4A Games zastává pozici art directora, hovoří o tom, že si vývojáři na tvorbě zbraní dávají opravdu záležet. V Metru Exodus je zbraní více než dost a na každé se pracuje více než rok. Řada z nich je přitom více či méně podomácku vyrobená nebo upravená, což má za následek unikátní vzhled a skutečnost, že lze na zbraních vidět poměrně neobvyklé věci, třeba součástky z vozidel a kuchyňských spotřebičů nebo naříznutou sovětskou minci, která nahrazuje zaměřovač.

Komplexnější a detailnější zacházení se zbraněmi a jejich vzhled mimo jiné odráží větší propracovanost Metra Exodus ve srovnání s předešlými díly. Jsou zbraně, které musíte nejen nabít, ale také napumpovat, což můžete znát už z dřívějška, ale setkáme se i s novými mechanikami, které souvisí třeba s taktéž známým přehřátím. Některé věci a nápady spojené se zbraněmi, které mají vývojáři v hlavě, se však pravděpodobně nedostanou do finální verze, třeba proto, že neodpovídají stylu samotné hry nebo jsou až příliš složité. Pak samozřejmě přichází v úvahu možné využití v případném budoucím DLC.

Video navíc nabízí pohled na testování několika zbraní, jež se odehrává ve virtuální testovací místnosti. Můžete vidět například využívání zápalné munice, bohužel aplikovanou jen na podlahu. Nejzajímavější je nepochybně komplexní proces nabití jedné ze zbraní a její následné použití, doprovázené efektním vyhazováním patron.

Metro Exodus vyjde na podzim letošního roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru můžete předobjednat na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Zdroj: Game Informer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama