Tvůrci Rebel Galaxy šli za EA s nápadem na vesmírnou Star Wars hru
Novinka Tvůrci Rebel Galaxy šli za EA s nápadem na vesmírnou Star Wars hru

Tvůrci Rebel Galaxy šli za EA s nápadem na vesmírnou Star Wars hru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

K dispozici je i ukázka toho, jak by titul mohl vypadat, ale po jednání v roce 2016 z nápadu nic nevzešlo.

Reklama

Mnozí příznivci her a světa Star Wars léta teskní po nějakém modernějším leteckém projektu, který by navázal na odkaz legendárních her X-Wing a TIE Fighter z let 1993 a 1994. Máme tu sice víc než solidní vesmírné bitvy ve Star Wars: Battlefrontu 2, ale to nemusí ani zdaleka stačit. Vše ale mohlo být jinak, kdyby se někam pohnul nápad tvůrců Rebel Galaxy ze studia Double Damage Games.

Ve vedení Double Damage stojí Travis Baldree, spoluzakladatel studia Runic Games, v němž vznikla diablovka Torchlight. Baldree se nyní pro Kotaku rozpovídal o snaze jít v roce 2016 za EA s nápadem na novou vesmírnou Star Wars hru, která by byla jakýmsi modernizovaným X-Wingem. Alfou a omegou by stále byla kampaň, ale zároveň by byl klasický koncept upraven tak, aby více vyhovoval dnešním hráčům, takže se počítalo s různými letovými asistenty, upraveným ovládáním nebo možností kdykoliv uložit postup mise. „Neustálé restartování 60minutových misí po selhání v 57. minutě může zůstat v roce 1993, díky,“ dodává Baldree.

Dále tvrdí, že vývojáři se snažili o vznik hry spíše z důvodu vlastního potěšení než z naděje, že by z projektu opravdu mohlo něco být. Během dvou až tří týdnů každopádně vzniklo video, které mělo EA ukázat, jak si v Double Damage novou Star Wars hru představují. Tvůrci vzali prvky z mnoha různých externích zdrojů a výsledkem je ukázka, která sice zahrnuje třeba části uživatelského rozhraní z Rebel Galaxy nebo hlasy z Battlefrontu, ale která zároveň ukazuje slibný počin, na nějž se kouká opravdu dobře. Uvidíte vesmírnou bitvu v období původní filmové trilogie, které se zúčastní třeba Han Solo v Millennium Falconu nebo Boba Fett a jeho loď Slave-1. Všimnout si můžete i přepínání lodí během bitvy a cestování hyperprostorem.

Nakonec ale k vývoji tohoto vysněného projektu nedošlo. Podle Baldreeho sice v EA rádi naslouchali nápadům tvůrců, ale nakonec z nich nic nebylo, a tak šli vývojáři dál. Což je určitě škoda. Portfolio Star Wars her od EA momentálně zahrnuje jen dva díly Battlefrontu, MMORPG The Old Republic a mobilní hru Galaxy of Heroes, do budoucna se pak počítá se dvěma akčními adventurami (na jedné pracují tvůrci Titanfallu z Respawnu, druhou předělávají studia EA po uzavření Visceral Games). Hra z ranku X-Wingu by tuhle nabídku určitě dost oživila.

Zdroj: Kotaku.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama