Tvůrci Resogun a Nex Machina končí s vývojem arkádových her
Novinka Tvůrci Resogun a Nex Machina končí s vývojem arkádových her

Tvůrci Resogun a Nex Machina končí s vývojem arkádových her

Michal Burian

Michal Burian

7

Důvod je jednoduchý, arkádové hry nevydělávají dostatek peněz.

Reklama

Nezávislé finské studio Housemarque je známé díky arkádovým hrám Resogun, Dead Nation, Alienation nebo Nex Machina. Jeden by si myslel, že tyhle zábavné arkádové střílečky musely vydělat miliony a miliony amerických dolarů. Opak je pravdou.

Společnost přišla s nečekanou zprávou. Poslední dva tituly - Nex Machina a Matterfall - se špatně prodávaly a studio se z toho důvodu rozhodlo skoncovat s vývojem arkádových her.

„Navzdory úspěchu v recenzích a nejednomu ocenění se naše hry neprodávají. Některé se dostaly k masivnímu počtu hráčů díky bezplatným nabídkám v některých digitálních kanálech. Bohužel tohle nezaplatí vývoj. Jsme nesmírně vděčni našim fanouškům a partnerům, kteří nám umožnili pracovat na hrách jako je Super Stardust HD a Outland. Děkujeme vám za podporu. Teď je ale čas přejít na nové žánry.“

Housemarque se přesunou na jiné žánry. V otevřeném dopise zmiňují multiplayerové hry se silnou komunitou. „Náš cíl zůstává stejný, chceme vytvářet nezapomenutelné herní zážitky pro hráče a současně budovat skvělé pracoviště, které umožní lidem se zlepšovat v profesionálním i osobním životě.“

Připomeňme, že Matterfall vyšel letos na PS4, zatímco Nex Machina je k dispozici na PC a PS4.

„Zběsilá akce čerpající inspiraci z klasických arkádových stříleček, ve které od začátku do konce nespustíte prst ze spouště. Jen je škoda, že mimo výborné hratelnosti a audio-vizuálního zpracování hra neobsahuje více hratelných světů na úkor misí založených na získání co nejvyššího skóre,“ stojí v recenzi na Nex Machina - 8/10.

„Přímočará akční arkádovka, kterou ocení hlavně soutěživí hráči prahnoucí po co nejvyšším skóre. Pokud se o počet bodů nezajímáte, ale máte tento žánr rádi, Matterfall vám za rozumnou cenu nabízí intenzivní zážitek, i když poněkud krátký,“ recenze Matterfall - 7/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama