Tvůrci The Sims, SimCity a Spore dostali padáka
SimCity Novinka Tvůrci The Sims, SimCity a Spore dostali padáka

Tvůrci The Sims, SimCity a Spore dostali padáka

Michal Burian

Michal Burian

15

EA se rozhodla zavřít kalifornské studio Maxisu. Na podporu The Sims 4 to nemá mít vliv.

Reklama

Společnost Electronic Arts se rozhodla k velkému kroku, který mnozí očekávali. Po debaklu v podobě nejnovějšího SimCity a neúspěchu The Sims 4 zavírá vydavatel hlavní sídlo studia Maxis v kalifornském městečku Emeryville. Právě na tomto místě vznikaly známé série jako The Sims, SimCity nebo Spore.

To už ale neplatí, pobočka v Emeryville byla kompletně zavřena a zaměstnanci dostali možnost začít pracovat v jiných studiích v rámci EA.

„Konsolidovali jsme studia Maxis v lokalitách Redwood Shores, Salt Lake City, Helsinki a Melbourne, zavíráme studio Emeryville,“ potvrdil vydavatel v oficiálním prohlášení. „Studio Maxis bude i nadále podporovat a vyvíjet nové zážitky pro stávající hráče sérií Sims a SimCity, zatímco rozšiřujeme naše značky na nové platformy a pracujeme na nové cross-platformní IP.“

„Všichni zaměstnanci ovlivněni změnami dostanou možnost přesunout se na jiné pozice v rámci studií Maxis a celé EA. Pro ty, kteří opouštějí naší společnost, se pokusíme zajistit co nejlepší podmínky. Profesionálně jim pomůžeme najít nové zaměstnání.“

Pro hráče je důležité, že touto změnou nemají být ovlivněny plány na podporu The Sims 4, i když záleží, z jakého úhlu pohledu se na tuto skutečnost podíváme. Něco mi říká, že ty plány znamenají hromadu různých placených expanzí.

Electronic Arts nevysvětlila, proč se k tomuto kroku rozhodla. Zdroje Kotaku tvrdí, že za to může neúspěch SimCity a posledním hřebíčkem do rakve bylo The Sims 4. Ani jedna hra po finanční stránce neuspěla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama