Tvůrci Wolfensteina hledají zaměstnance pro práci s online prvky
Wolfenstein Novinka Tvůrci Wolfensteina hledají zaměstnance pro práci s online prvky

Tvůrci Wolfensteina hledají zaměstnance pro práci s online prvky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

To by mohlo naznačovat, že jejich další projekt zahrne multiplayer. Wolfenstein 2: The New Colossus se dnes navíc dočkal dalšího placeného DLC.

Reklama

Všechny dosavadní hry ze série Wolfenstein, které mělo na svědomí švédské studio MachineGames, se obešly bez multiplayeru. Mnozí fanoušci léta volají po přímém nástupci klasického multiplayerového počinu Wolfenstein: Enemy Territory, ale nikdo z MachineGames dosud tato volání nevyslyšel a tamní tvůrci vždy nabídli jen silný singleplayerový zážitek.

To by se ale do budoucna mohlo změnit. Server SegmentNext informuje o tom, že studio MachineGames hledá síťové programátory, kteří by spolupracovali s inženýry na tvorbě či předělávání herních systémů a také by dohlíželi na online prvky. To by mohlo naznačovat, že další projekt MachineGames konečně zahrne multiplayer.

Pokud jde o to, co by tím dalším titulem mohlo být, samozřejmě se nabízí Wolfenstein 3. Loňský Wolfenstein 2: The New Colossus se prodává velmi dobře a ukrývá v sobě nejedna zadní vrátka pro pokračování, takže není moc pochybností o tom, zda se dalšího Wolfensteina jednoho dne dočkáme.

Je však třeba podotknout, že zaměstnanci MachineGames se v minulosti o zakomponování multiplayeru do svých dosavadních her vyjadřovali poměrně negativně a tvrdili, že zahrnutí hry více hráčů narušuje zaměření na vyprávění příběhu, které je v případě posledních Wolfensteinů klíčové. Je tedy možné, že ve Švédsku pracují i na něčem jiném, co tolik nesází na příběh a co bude naopak více zaměřeno na multiplayer.

Zatím jde samozřejmě jen o spekulace, ale vypadá to, že ať už v MachineGames chystají cokoliv, na multiplayer nebo obecně online prvky v jejich podání dříve či později dojde. O tom, že mají ve studiu s něčím plné ruce práce, svědčí i skutečnost, že o vývoj všech DLC pro The New Colossus se stará především studio Escalation.

A když už je řeč o DLC, dnes se Wolfenstein 2: The New Colossus dočkal dalšího placeného přídavku. Konkrétně jde o The Diaries of Agent Silent Death, druhou epizodou série The Freedom Chronicles, v níž si postupně zahrajete za trojici komiksových, i v rámci světa Wolfensteina fiktivních postav. Díky traileru níže se můžete podívat, co vás čeká v roli Jessicy Valiant, bývalé agentky OSS a specialistky na plíživý postup. Já ještě prozradím, že velmi brzy vyjde speciál, v němž se na přídavek zaměřím o poznání detailněji. A bohužel nepůjde o kdovíjak pochvalné čtení.

Zdroj: SegmentNext.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama