Účetnictví autorů Zaklínače 3 za první pololetí roku 2016
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Účetnictví autorů Zaklínače 3 za první pololetí roku 2016

Účetnictví autorů Zaklínače 3 za první pololetí roku 2016

Michal Burian

Michal Burian

20

Masivní propad, přesto v zisku.

Reklama

Vývojáři Zaklínače z polského CD Projektu se pochlubili se svým účetnictvím za první pololetí tohoto roku. Hlavním tahounem byl Zaklínač 3. Divoký hon, který sice vyšel už loni v květnu, ale letos následovalo jeho druhé a zároveň poslední rozšíření pojmenované O víně a krvi.

Společnost za tato období vykázala tržby ve výši 319 milionů zlotých, což je v přepočtu téměř dvě miliardy korun, samotný zisk byl 135 milionů zlotých (846 milionů korun). To je nic oproti předešlému roku, kdy vyšel Zaklínač 3. V něm to bylo 512,7 milionů zlotých v příjmech (3,2 miliardy korun) a 236,3 milionů zlotých v zisku (téměř 1,5 miliardy korun).

V prvním pololetí letošního roku se neprodával jenom druhý datadisk O víně a krvi, ale rovněž původní Zaklínač 3 a také expanze Srdce z kamene. Prodeje všech tří položek byly vysoké, CD Projekt bohužel nesdílel konkrétní čísla. „Zaklínač 3: O víně a krvi generoval většinu našich prodejů v tomto období,“ dodali autoři.

Úspěšné první pololetí měla také divize GOG.com. Obchod vygeneroval v příjmech 69 milionů zlotých (432 milionů korun), což je rekord. Opět za to CD Projekt děkuje vydanému datadisku O víně a krvi a také dobrým prodejům starších her z katalogu.

Od začátku roku navíc cena akcií celého CD Projektu stoupla o 67%. Z toho důvodu má nyní společnost, která zahrnuje studio CD Projekt RED i obchod GOG.com, cenu více než jedné miliardy amerických dolarů (v přepočtu zhruba 24 miliard korun).

Koncem tohoto roku od CD Projektu RED vyjde karetní hra Gwent: The Witcher Card, beta je naplánovaná na říjen. Půjde o bezplatnou hru s mikrotransakcemi za skutečné peníze. Mnohem dříve - už zítra - dorazí na pulty obchodů Zaklínač 3: Divoký hon v edici Hra roku, která zahrne původní hru se všemi 16 DLC společně s datadisky Srdce z Kamene a O víně a krvi.

Připomeňme, že Zaklínač 3: Divoký hon byla poslední hra v sérii, kde se zaklínač Geralt objevil v hlavní roli. CD Projekt RED nevylučuje, že se v budoucnu k Zaklínači vrátí, ovšem bude to nejspíš z jiného pohledu a určitě s odlišným hrdinou. Momentálně se CD Projekt RED soustředí na jiné RPG - Cyberpunk 2077, která vyjde v rozmezí 2017-2021.

Podívejte se na předešlé roky CD Projektu RED:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama