Ukázka Metra Exodus prezentuje využití technologie Nvidia RTX
Novinka Ukázka Metra Exodus prezentuje využití technologie Nvidia RTX

Ukázka Metra Exodus prezentuje využití technologie Nvidia RTX

Martin Cvrček

Martin Cvrček

45

Tentokrát se můžeme podívat na využití sledování světelných paprsků v reálném čase na příkladu něčeho, co si za několik měsíců opravdu zahrajeme.

Reklama

V rámci letošní konference GDC v San Franciscu se přímo roztrhnul pytel s ukázkami využití DirectX Raytracing API a technologie Nvidia RTX. Měli jsme tu experiment od Remedy, fantastické Star Wars video od Epicu a teď přichází na řadu studio 4A Games a jeho Metro Exodus.

Zatímco ostatní studia zůstávají u experimentů, vývojáři ze 4A Games hodlají nové technologie využít přímo v Metru Exodus a v jeho proprietárním 4A Enginu. Za pomoci Nvidia RTX a jeho možností sledování paprsku tak tvůrci dosahují globální iluminace založené na sledování světelného paprsku v reálném čase. Nvidia RTX navíc pomáhá i v případě ambientní okluze a nepřímého osvětlení, opět v reálném čase.

Pro hráče to samozřejmě znamená ještě lepší grafiku. Tu demonstruje čerstvé demo, které je zasazené do lokality, s níž jsme se setkali už v prvním videu z loňské E3. Jinými slovy, studio 4A Games využívá grafické možnosti Nvidia RTX přímo v obsahu, který bude součástí samotného Metra Exodus.

Metro Exodus vyjde na podzim letošního roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama