Unity propouští dalších 600 zaměstnanců
Novinka Unity propouští dalších 600 zaměstnanců

Unity propouští dalších 600 zaměstnanců

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Snižování stavů u výrobce enginu pokračuje.

Reklama

Společnost Unity, výrobce stejnojmenného herního enginu, oznámila propuštění zhruba 600 zaměstnanců. Navazuje tak na dvě vlny propouštění z ledna a loňského léta, z nichž každá připravila o místo asi 300 lidí. Cílem je restrukturalizace firmy.

Tentokrát se Unity zbavuje 8 % pracovní síly, aby mohlo podle svých slov „pokračovat v dlouhodobém a ziskovém růstu“. Změny mají společnost přijít na 26 milionů dolarů, peníze půjdou především na odstupné, zaměstnanecké benefity a také přechody zaměstnanců mezi odděleními.

Poslední vlnu odchodů oznámil výrobce populárního enginu v lednu. Propuštění bezmála tří set zaměstnanců bylo přímou reakcí na nákup kontroverzní monetizační platformy IronSource, která dříve vyvíjela malware. Tehdy šlo především o lidi z administrativy nebo z divize experimentující s technologií sledování živých sportovních přenosů z jakéhokoli úhlu.

„S ohledem na současné ekonomické podmínky jsme přehodnotili naše záměry, strategie, cíle a priority. I když se nadále držíme stejné vize, rozhodli jsme se, že musíme být v investicích vybíravější, abychom z nich jako společnost vyšli silnější,“ řekl v lednu pro Wall Street Journal šéf společnosti John Riccitiello.

Unity není jedinou technologickou společností, která se v posledních měsících uchýlila k propouštění. Asi 10 tisíc zaměstnanců muselo odejít z Microsoftu, 6 % lidí opustilo Electronic Arts.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama